Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Tv-käsikirjoittaja, älä raiskaa

Ilkka Pernu
Blogit Lähetyssaarnaaja 12.4.2015 17:27
Mitä yhteistä on seuraavilla tv-sarjojen keskeisillä naishahmoilla? Mellie Grant (Scandal), Elizabeth Jennings (The Americans), Cersei Lannister (Game of Thrones), Anna Bates (Downton Abbey), Joan Holloway (Mad Men), Claire Underwood (House of Cards), Madison Montgomery (American Horror Story), Robi...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Ilkka Pernu

Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Keskustelu

Missäs jaksossa Joan Holloway raiskattiin. Muistan vain kohdan, jossa hän pomonsa pyynnöstä antoi (huorasi) tärkeälle asiakkaalle ja sai palkkioksi firman osakkuuden.

Niinpä, myös murha, useimmiten nuoren, kauniin ja alastoman naisen, on sarjojen ”vakioherkkua”. Uhrille ei suoda vähääkään sympatiaa edes ruumishuoneella, jossa ruumiista otetaan kameralla loppukin ”ilo” irt. Sairasta amerikkalaista, valtaamassa sivistyneen maailmankin sarjatuotantoa. Eikö draamaa todella osata enää tehdä muusta kuin iljettävästä väkivallasta, jota tosielämässä on ihan riittämiin?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Näitä luetaan juuri nyt