Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Mad Men aloitti laatudraaman aikakauden – ja myös päätti sen

Blogit Lähetyssaarnaaja 9.4.2015 11:34
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

”What if there was a place where you could go where there was no TV, and you could break bread, and whoever you were sitting with, was family.” – Elisabeth Mossin esittämä Peggy Olson Mad Men -sarjan Waterloo-jaksossa.

Olen valvonut monta yötä miettien, kuinka aloittaisin Lähetyssaarnaaja-blogini. Kävin läpi monia hyviä vaihtoehtoja, mutta lopulta tajusin, että en antaisi itselleni anteeksi, ellen kirjoita Mad Men -sarjasta, jonka ilosanomaa olen julistanut ystävilleni kuin uskoon hurahtanut vanha kaveri. (Lempiharrastukseni on Mad Men -aiheisten gif-animaatioiden jakaminen sosiaalisessa mediassa.) Karu totuus on, että sarja on suurin syy, miksi nykyään rakastan ja arvostan 2000-luvun televisiota.

Mad Menistä on hyvä aloittaa siksikin, että se kertoo myös television historiasta. Niille, jotka eivät tunne sarjaa, tässä teille armottoman lyhyt ja anteeksiantamaton esittely: Mad Men on amerikkalainen AMC-kaapelikanavalla vuonna 2007 käynnistynyt draamasarja, joka kertoo 1960-luvulla Manhattanilla työskentelevistä mainosmiehistä ja -naisesta (kyllä vain, yksikössä, koska sarja jäljittelee todellisuutta ja on siksi todella sovinistinen).