Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Mad Men aloitti laatudraaman aikakauden – ja myös päätti sen

Blogit Lähetyssaarnaaja 9.4.2015 11:34
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

”What if there was a place where you could go where there was no TV, and you could break bread, and whoever you were sitting with, was family.” – Elisabeth Mossin esittämä Peggy Olson Mad Men -sarjan Waterloo-jaksossa.

Olen valvonut monta yötä miettien, kuinka aloittaisin Lähetyssaarnaaja-blogini. Kävin läpi monia hyviä vaihtoehtoja, mutta lopulta tajusin, että en antaisi itselleni anteeksi, ellen kirjoita Mad Men -sarjasta, jonka ilosanomaa olen julistanut ystävilleni kuin uskoon hurahtanut vanha kaveri. (Lempiharrastukseni on Mad Men -aiheisten gif-animaatioiden jakaminen sosiaalisessa mediassa.) Karu totuus on, että sarja on suurin syy, miksi nykyään rakastan ja arvostan 2000-luvun televisiota.

Mad Menistä on hyvä aloittaa siksikin, että se kertoo myös television historiasta. Niille, jotka eivät tunne sarjaa, tässä teille armottoman lyhyt ja anteeksiantamaton esittely: Mad Men on amerikkalainen AMC-kaapelikanavalla vuonna 2007 käynnistynyt draamasarja, joka kertoo 1960-luvulla Manhattanilla työskentelevistä mainosmiehistä ja -naisesta (kyllä vain, yksikössä, koska sarja jäljittelee todellisuutta ja on siksi todella sovinistinen).

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu