Blogit

Todellisuudesta tarinoin.

Koronan opit – Kaikkien yhteistä kriisiaikaa

Blogit Kyrö 22.3.2020 12:13
Tuomas Kyrö
Tuomas Kyrö - avatar
Kirjoittaja on kirjailija.

Tarvitaan 3-12 kuukautta kestävä kansalaispalvelus, jonka läpikäyneistä syntyvä reservi on kutsuttavissa palvelukseen koko loppuelämänsä ajan. Tulkoon tulva, kyberhyökkäys, pommitus, ulkoavaruuden asukkien ryhmämajoitus, rajavalvonta, vanhusten hoiva ja huolto, tuntematon virus, niin poikas, tyttös ja muu valveil´ on.

Suoritin varusmiespalveluksen Parolannummella saapumiserässä I/1996. Aloitin kranaatinheitinkomppaniassa, josta siirryin keuhkojen- ja mielenahdistusdiagnooseilla Huoltokomppaniaan. Opin paljon taitoja, jotka nyt tulevat käyttöön.

Jonossa ja rivissä matka viereiseen ihmisapinaan mitataan suoristetulla käsivarrella. Muutoinkin sosiaalisen etäisyyden pitämisen taidot kasvoivat. Näy juuri sen verran, ettei kukaan huomaa piilottelua. Pysy pisaraetäisyyden ulkopuolella.