Blogit

Todellisuudesta tarinoin.

Oppimisen ylistys – Brechtiä Trumpille

Blogit Kyrö 31.12.2019 18:53
Tuomas Kyrö
Tuomas Kyrö - avatar
Kirjoittaja on kirjailija.

Sanomalehdessä on tiedepalsta, johon lapset lähettävät kysymyksiä ja tieteentekijät vastaavat. Viime viikolla viikolla Sini kysyi: "Miksi vasenkätisiä on vähemmän?" ja akatemiaprofessori Eero vastasi kattavasti, mutta myönsi, että lopullista vastausta ei ole vielä löydetty.

Yhdysvalloissa puolestaan on presidentti, jolle tiedeyhteisö lähettää tietoa, mutta hän vastaa kuin 3-vuotias lapsi. Vähän aikaa sitten Donald Trump kertoi, ettei ymmärrä tuulta.

Minä en ole koskaan ymmärtänyt sähköä. Siksi en ole pyrkinyt valtioiden tai energiayritysten johtoon. Lapsena luulin, että tuuli syntyy puiden heilumisesta. Ja siitä, että mörrimöykyt puhaltavat hönkäyksiä pössytellessään korpikuusen kannon alla.