Ota riski, tee lapsi - Kokemusasiantuntijan näkemys

Lasten ansiosta yksi elämä on monta elämää.

Profiilikuva
Blogit Kyrö
Kirjoittaja on kirjailija.

Suomalaisia ei kiinnosta lisääntyä. Tähän saakka omien geenien jatkaminen on ollut elävien organismien päätehtävä.

Muutos on valtava, mutta looginen. Enää jälkeläisiä ei tarvita turvaamaan omaa vanhuutta. Ehkäisy mahdollistaa perhesuunnittelun, naisilla on hiljalleen samat valinnan mahdollisuudet kuin miehillä. Monen mielestä vauva on huono sijoitus ja liian suuri riski.

Maapallollisesti valinta on oikea, kukapa muu ilmastoa pilaa kuin homo sapiens. En ole vielä nähnyt yhtäkään sutta tai varaania lentämässä yksityiskoneella tai järjestämässä maailmanmestaruuskilpailuja ilmastoidulla stadionilla. Lihaa ne kyllä syövät, lähiluomua.

Kokemusasiantuntijana kuitenkin huomautan, että jälkeläinen on varsin toimiva konsepti.

Jouluna 2003 ostin 2800 grammaa painavan joulukinkun. Neljä päivää aaton jälkeen syntyi samanpainoinen ihminen. Niissä oli sama pehmeä pintatuntuma, mutta joulukinkulle ei saanut pitää unikoulua, sitä ei täytynyt röyhtäyttää. Sinappihuntu heitä yhdisti.