Blogit

Todellisuudesta tarinoin.

Ota riski, tee lapsi – Kokemusasiantuntijan näkemys

Blogit Kyrö 30.9.2019 21:00
Tuomas Kyrö
Tuomas Kyrö - avatar
Kirjoittaja on kirjailija.

Suomalaisia ei kiinnosta lisääntyä. Tähän saakka omien geenien jatkaminen on ollut elävien organismien päätehtävä.

Muutos on valtava, mutta looginen. Enää jälkeläisiä ei tarvita turvaamaan omaa vanhuutta. Ehkäisy mahdollistaa perhesuunnittelun, naisilla on hiljalleen samat valinnan mahdollisuudet kuin miehillä. Monen mielestä vauva on huono sijoitus ja liian suuri riski.

Maapallollisesti valinta on oikea, kukapa muu ilmastoa pilaa kuin homo sapiens. En ole vielä nähnyt yhtäkään sutta tai varaania lentämässä yksityiskoneella tai järjestämässä maailmanmestaruuskilpailuja ilmastoidulla stadionilla. Lihaa ne kyllä syövät, lähiluomua.

Kokemusasiantuntijana kuitenkin huomautan, että jälkeläinen on varsin toimiva konsepti.