Päätalo, Kekkonen ja Cash - Kirjailija löysi äänikirjat

Äänikirjat pelastavat ja muuttavat kirjallisuuden kulutuksen.

Profiilikuva
Blogit Kyrö
Kirjoittaja on kirjailija.

Pidin kirjan ja sähkön liittoa yhtä typeränä kuin sähkön ja tuolin. Kirjallisuus vaatii rauhallisen tilan ja ajan, se ei ole Rammsteinia jota kuunnellaan lattiaa piikatessa. Paitsi että on. Tänä vuonna olen kuunnellut kirjoja pyöräillessä, postin jonossa, kun en saa unta, pilkkoessani sipulia, kirjoittaessani kirjaa.

Lukuaikapalveluiden valikoimat ovat vajaat, harvoin löydän etsimäni. Ratkaisin asian valitsemalla kirjoja satunnaisesti. Hain Rintalaa, löysin Päätalon.

1. Ihmisiä telineillä

Rakennusmestari Mauno Joensivun tarina ja kuva sodanjälkeisen suuren rakennustyömaan tyypeistä ja rakenteista. On juopot, kommunistit, rapparit ja humoristit. Päähenkilö on umpitosikko, itsesäälinen täydellisyyden tavoittelija. Sopivassa välissä taidan käydä läpi myös Kalle Päätalon lopputuotannon. Kuuntelunopeus: 1.5-kertainen.

2. Olipa kerran äiti