Blogit

Todellisuudesta tarinoin.

Sweet Sperm Alabama – Kuka omistaa elämän

Blogit Kyrö 24.5.2019 13:42
Tuomas Kyrö
Tuomas Kyrö - avatar
Kirjoittaja on kirjailija.

Alabaman aikuiset miehet kielsivät abortin, koska elämä on pyhä. Kun se samainen elämä syntyy trailerikodin eteisessä teiniäidin synnytyskanavasta, pyhä elämä muuttuu rikostilastoksi. Edessä on oppimishäiriöitä, katuväkivaltaa, opiaatteja, huoltamoryöstö ja henkirikos. Elämä päättyy 25-vuotiaana kuolemantuomioon. Pappi siunaa, viimeisellä aterialla triplajuustohampurilainen, pyhä elämä joutaa mennä. Sosioekonominen lähtötilanne varmisti lopputuloksen.

Abortin kieltäminen on helppo tapa torpata yhteiskunnan huonoimmassa asemassa eläviltä mahdollisuus sosiaaliseen nousuun. Tai mihinkään. Väitetään että suojellaan elämää, oikeasti tuhotaan elämiä. Muutamaa vuotta myöhemmin tilanne olisi voinut olla toinen: raskaus toivottu, lapsi rakastettu, sisaruksia maltillinen määrä, kaikille ruokaa ja kengät. Nyt köyhät pysyvät yhä köyhempinä, eivätkä hypi Alabaman aikuisten miesten silmille, eivät pääse kouluun, eivät äänestä. Jatkavat lisääntymistään. Saman tarinan löytää lukemalla vaikkapa Suomen historiaa 1800-luvulta.