Blogit

Todellisuudesta tarinoin.

Lastenmuki – Henkilökuva Paavo Väyrysestä

Blogit Kyrö 28.2.2019 13:36
Tuomas Kyrö
Tuomas Kyrö - avatar
Kirjoittaja on kirjailija.

Paavo sikisi Maalaisliiton hengestä, Urhon kylkiluusta, puku päällä, tarkassa jakauksessa. Paavo järjesti vuotoja, kun tarvittiin putkimiehiä. Paavo ratsasti Kiinassa patsaalla epäsuosioon ja nurmijärveläisellä pääministeripatsaalla suosioon.

Paavo on lastenmuki, hän ei kaadu vaikka tönitään. Paavo on se sukulainen, joka aina sanoo, että te ette koskaan käy, vaikka kävisimme joka päivä. Paavo rakastaa itseään niin kuin meidän kaikkien pitäisi. Rakastaa Paavoa niin kuin itseämme.

Paavo ei ole maalainen eikä Paavo ole kaupunkilainen. Häntä ei voi kuvitella traktorin rattiin, mutta ei hän raitiovaunussakaan seiso. Jos seisoisi, ei maksaisi, mutta pystyisi puhumaan itsensä lipuntarkastajista helposti eroon. Paavo on istunut elämänsä mustien autojen takapenkeillä, maalla ja kaupungeissa.