Blogit

Todellisuudesta tarinoin.

Kuka kukin on – Kimi Räikkönen kustantaa laatukirjallisuutta

Blogit Kyrö 31.1.2019 22:04
Tuomas Kyrö
Tuomas Kyrö - avatar
Kirjoittaja on kirjailija.

Keväällä 2010 työstettiin erään viiltävän välityön kantta. Graafikko Mika Tuominen oli keksinyt, että kirjan päähenkilöllä voisi olla karvalakki. Minä olin kirjoittaessani kuvitelllut papalle lippalakin. Sain nähtäväksi luonnoksen, joka oli heti selvä. Karvalakki, ruutupaita, rumahko vihreä taustaväri.

Lopullista kantta varten tarvittiin oikea karvalakki. Ongelma oli, että keväällä sellaista ei pikaisesti löytynyt.

"Ai karvalakki? Minulla on, odottakaa hetki", kuului ääni Bulevardilla sijainneen kustantamon käytävältä. Intonaatio oli tuttu, vaikka en ollut koskaan tavannut puhujaa. Hän oli Peter von Bagh, joka oli viereisessä huoneessa tapaamassa kustannustoimittajaansa.