Päivä kaatopaikalla - Viime hetken lahjavinkit

Aineeton lahja on tämän joulun hitti. Lue viime hetken vinkit.

Profiilikuva
Blogit Kyrö
Kirjoittaja on kirjailija.

Jokainen itseään ja ympäristöään kunnioittava sekä moraaliaan puhdistava ihminen antaa läheisilleen tänä jouluna aineettomia lahjoja.

1. Paini. Lupaa isoäidille kunnon kreikkalaisroomalaiset väännöt. Tekee hyvää nivelille, selälle ja mielenterveydelle. Tunnin nuhjuamisen jälkeen maistuvat kahvi ja täytetty ruisleipä urheilutalon kahviossa. Kotona voitte etsiä videotoistopalveluista Pertti Ukkolan ja Petra Ollin kultamitalitaistoja.

2. Jorinointi. Keskeltä tilannetta alkavat, ei-mihinkään päättyvät jutut, tarinat, anekdootit ja läpät ovat oiva lahja hänelle, jolla jo on kaikkea. Mitä kaukaisempia asioita, sukulaisia, painiotteluita tai televisio-ohjelmia muistelet, sitä varmemmin jätät unohtumattoman muistijäljen lahjan saajaan. Kokemuksen vaikuttavuutta voi lisätä kaivamalla esiin valokuva-albumit ja diaprojektorin.

3. Television katselu. Kustannustehokas ja yhteisöllinen harrastus, joka pakottaa perheenjäsenet omilta ruuduiltaan yhteisen television äärelle. Televisiosta näette urheilua, sarjoja, elokuvia, dokumentteja ja visailuja. Katoavaan kansanperinteeseen kuuluu kaukosäädinkamppailu omien suosikkiohjelmien puolesta sekä hengenvaarallisten suola-sokeri-rasva -yhdistelmien napostelu.

4. Etsiminen. Aina jokin hukkuu. Lompakko, puhelin, astmapiippu, järki, viimeksi avattu kaljatölkki, Tintti Tiibetissä, sirkkeli, ripsiväri. Ole se tavara, jonka haluat löytää. Soita naapurin ovikelloa ja lupaudu löytämään.