Blogit

Todellisuudesta tarinoin.

Pako pakosta – Marraskuu ajaa Malediiveille tai pullolle

Blogit Kyrö 22.11.2018 12:32
Tuomas Kyrö
Tuomas Kyrö - avatar
Kirjoittaja on kirjailija.

Tupakointi on muuttunut välttämättömyydestä halveksittavaksi vain muutamassa vuosikymmenessä. Vielä jatkosodassa valtio jakoi korpisotureille päiväannokset savukkeita, koska se kohotti taistelumoraalia ja jaksamista. Tänään tupruttelua suitsitaan laein, verotuksella ja sosiaalisella eristämisellä. Ihmiskunta on itseään korjaava organismi. Ilmastoahdistuskin saattaa aiheuttaa keuhko- ja hiilidioksidiahtauman pysäyttävän korjausliikkeen.

Ronja Salmi kirjoitti Helsingin Sanomien kolumnissaan tarvitsevansa säännöllisiä lomamatkoja aurinkoisemmille leveyspiireille pysyäkseen marraskuussa järjissään. Matkojen rahallisen hinnan lisäksi oli huono omatunto ja suuri hiilijalanjälki: ”(...) jos luovun lentämisestä, luovun myös systeemistäni. Jos luovun systeemistä, päästän irti tarinasta, jonka olen itselleni sepittänyt". Kolumnisti kirjoitti myös: ”(...) singahdan trooppisiin lämpötiloihin käristämään itseäni, ottamaan selfieitä meriveden kähertämistä hiuksistani, tekemään ei-mitään”.