Blogit

Todellisuudesta tarinoin.

Ehdotus Ville Haapasalolle – Miksei Jokerit kiinnosta?

Blogit Kyrö 24.9.2018 13:22
Tuomas Kyrö
Tuomas Kyrö - avatar
Kirjoittaja on kirjailija.

Urheilujoukkueen kannattaminen on uskonto. Se perustuu sattumaan, perintöön ja tyhjään kohtaan sisuksissa. Faniryhmä korvaa perheen, joukkue jumalan, torstainen runkosarjapeli jumalanpalveluksen.

Liigajoukkue on pienille paikkakunnille korvaamaton. Pori ilman Ässiä on tuulinen rikostilasto. Pikkukaupungeissa tunnetaan oman joukkueen historia, pelaajat ja valmentajat. Joukkueen tulevaisuuteen asetetaan samat toiveet ja pelot kuin henkilökohtaiseen elämään. Helsinki on Hämeenlinnaa pienempi jääkiekkokaupunki, koska se on kaupunki ilman joukkueitaankin. Perusteettomaan ylemmyyteen muuta Suomea kohtaan ei tarvita HIFK:ta eikä Jokereita.

Valitsin Jokerit omaksi joukkueekseni kaudella 1982-1983. HIFK voitti loppuottelusarjan 3-2 ja sitä seurasivat ankarat vuodet huonosti menestyvän joukkueen kannattajana. Koulun pihalla divarijoukkueen kannattajakin putosi divariin. Enää ei ole suosikkijoukkuetta, on vain näitä sanoiksi muutettuja tunteita, se on henkisesti helpompaa kuin fanittaminen.