Blogit

Todellisuudesta tarinoin.

Kulttuurinen samaistuminen

Blogit Kyrö 3.5.2018 10:46
Tuomas Kyrö
Tuomas Kyrö - avatar
Kirjoittaja on kirjailija.

Lastenohjelman hahmosta tuli mieleeni, että olin kerran itsekin intiaani. Minulla oli sulkapäähine, jousipyssy ja vesiväriviivat poskissa. Kesämökin metsä toimi Pohjois-Amerikan Kalliovuorina, pellolla märehtineet lehmät olivat biisoneita ja hiekkatietä jurnuttaneet traktorit uudisraivaajien vankkureita ja rautahepoja. Vastustin valkoisen miehen maahantuloa ja 6-vuotiaana apassina ihmettelin kuinka kukaan voi omistaa maata.

Väkevimmät vaikuttajat elämäni ensimmäisten vuosien aikana olivat äiti, isoäidit ja sisko. Niinpä kiedoin pyyhkeen saunan jälkeen rintani päälle. Pidin sitä ainoana oikeana tapana, kunnes kävin saunassa isän tai isoisän kanssa. Vaihdoin pyyhkeen paikkaa ja keskustelun diskurssia saunaseuran mukaan.