Blogit

Todellisuudesta tarinoin.

Kirjailijan tulevaisuuskatsaus – Vuonna 2045 kävelemme Tallinnaan

Blogit Kyrö 10.4.2018 08:51
Tuomas Kyrö
Tuomas Kyrö - avatar
Kirjoittaja on kirjailija.

Vuonna 2045 kerron lapsenlapsilleni, että merissä oli ennen vettä. Hän kysyy kaadettiinko vesi sinne noista muovipulloista, jotka nyt tyhjinä täyttävät meret. Niistäpä hyvinkin. Mutta nyt kaikkialle pääsee muovia pitkin kävellen. Amerikkaan, koillisväylälle, Tallinnaan, Tukholmaan, Gdanskiin.

Vuonna 2045 kerron lapsenlapselle ajoista, jolloin autot kulkivat bensalla, dieselillä ja sähköllä. Nyt ne ovat kaikki loppu ja ainokaista käytössä olevaa vuoden 1998 Toyota Corollaa vetävät aasit. Auton omistaa Helsingin keisari Marjatta Harmaa, kolmas diktaattorimme yhteiskunnan romahtamisen jälkeen.

Kerron sellaisesta jännittävästä kokeilusta kuin demokratia, jonka me vapaat kansalaiset pikkuhiljaa demokraattisesti äänestimme pois eloamme hidastamasta.

Lapsenlasta kiinnostaa mihin niillä autoilla ajettiin. Muistelen kuinka hänen äitiään nukutettiin auton takapenkillä, ihan vain öisiä katuja ajellen. Autoilla mentiin myös Vantaan pelloilla sijainneisiin automarketteihin, koska siellä oli parkkitilaa.