Blogit

Todellisuudesta tarinoin.

Tiedemies – Pyeongchangin suurin voittaja oli Sami Jauhojärvi

Blogit Kyrö 27.2.2018 15:53
Tuomas Kyrö
Tuomas Kyrö - avatar
Kirjoittaja on kirjailija.

Olympiatuli, ministeri ja toimittaja sammuvat. Maailman urheileva nuoriso pukee vielä kerran virallisen kisa-asun. On jaksettava antaa kotimaan lentokentällä haastattelut johtaville medioille sekä Jari Porttilalle. Mitalistia odottavat mitalikahvit, kunnanjohtajan piimäisä puhe ja lahjatontti. Kahdeksanneksi sijoittunut sulkee verhot, riipaisee kalsarikännit ja unohtaa urheilun vain muistaakseen sen ensimmäisenä aamulla.

Jälkipuinti on kisojen päätöslaji. Hetken tuntuu oikeasti merkittävältä, saiko Suomi niminen kansallisvaltio viisi vai seitsemän mitalia. Päästiinkö Jumalan asettamaan Viralliseen mitalitavoitteeseen? Vai asettiko sen Olympiakomitea? D-rapun Rampe? Yhtä kaikki, kommentointivelvoite kuuluu niin Huippu-urheilun muutostyöryhmälle kuin muutosvastarintaryhmälle.