Blogit

Elokuvakriitikko Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Ylen Mannerheim-elokuva: vihdoin kansakunta saa mitä haluaa

Blogit Kuvien takaa 17.1.2012 15:16
Kalle Kinnunen
Kalle Kinnunen - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Päivän ja todennäköisesti koko viikon kulttuuriuutinen on todellinen yllätys elokuva-alalta: Yle tekee oman Mannerheim-elokuvansa.

Tuottaja Erkko Lyytinen on ollut haastatteluissa vähäsanainen.

Hesari ja Ilta-Sanomat ovat saaneet Lyytiseltä suunnilleen samat kommentit. Omaa Mannerheim-elokuvaansa noin 11 vuotta tehnyt Markus Selin kommentoi MTV3:lle vain, että Ylen elokuvan aikataulu on haastava.

Kiinnostaako aihe? Kyllä. Voin kommentoida lähinnä oman Facebook-piirini reaktiosta. Reilut parikymmentä tuttavaani ovat nostaneet uutisen puheenaiheeksi.

Perussuomalaisten jytky johti tähän, itketään. Voi ei, nyt Yle haaskaa isosti rahaa, kun rahoituksesta on tehty päätös, kertovat jotkut. Vihdoin se tehdään, väliäkö tekijällä, kommentoivat toiset, ehkä ironisesti.

Öööö mitäh, kuuluu yksi uutisenjaon otsikko. Sama oli oma reaktioni, kun tästä projektista kuulin, ja haluan toden totta tietää lisää, lisää, lisää, heti, heti, heti.

Tosiasia: mikään muu elokuvauutinen ei moista reaktiota ja reaktiokirjoa herättäisi. Jo se tekee tästä hankkeesta ehkä jopa kiinnostavimman, mikä Suomessa on vireillä – tietenkin sen virallisen Solar-Selin-Karukoski-Mannerheimin rinnalla. (Ok, Iron Sky on tietenkin myös erikoisuudessaan jännittävä.)

Elokuva kaikkien aikojen suurimman suomalaisen elämästä ja teoista”, kertoo Suomen MarsalkanFB-sivu.

Ironiaa?