Woody Allenin menetetty maine

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Woody Allen on viemässä vaatefirma American Apparelin oikeuteen. Juttu näyttää rumalta.

American Apparel-vaatemerkin ulkomainoksissa käytettiin taannoin luvatta Woody Allenin kuvaa. Kyseessä oli Manhattan-elokuvan still-kuva, jossa Allen on roolissa, pukeutuneena hasidijuutalaiseksi.

Allen päätti viedä firman oikeuteen. Hänen lakimiestensä mukaan Allenin arvokas imago on ristiriidassa hyvin erotisoitua, tuhnuisenpuoleistakin (Terry Richardsonin valokuvien tapaan) kuvastoa mainonnassaan yleensä käyttäneen American Apparelin maineen kanssa.

American Apparelin lakimiehet iskevät kovaa, kertoi The Guardian -lehti. Heidän mukaansa Allen ei voi puolustaa mainettaan, koska se on jo menetetty. Allenin kuvan luvaton käyttö myönnetään, mutta lakimiesten mukaan ohjaajan vaatimus kymmenen miljoonan dollarin korvauksista on vailla perusteita, koska Allenin imago ei ole enää lähellekään sen väärti.

Milloin Allen menetti maineensa? Silloin, kun hänen suhteensa puolisonsa Mia Farrowin ottotyttäreen Soon-Yi Previniin paljastui.

Oikeudessa päätetään, onko Allen-henkilöllä jäljellä kunniaa, jota puolustaa.

Melko tylyä.

Onneksi Allenilla on syitä iloonkin. Hänen uusin elokuvansa Whatever Works saa maailmanensi-iltansa huomenna tiistaina New Yorkissa Tribecan elokuvajuhlilla. Odotan sitä innolla – pääosassa on loistavan Jäitä hattuun eli Curb Your Enthusiasm -televisiosarjan Larry David, nolojen tilanteiden mies par excellence.

Ja New Yorkissa Allen on yhä maineessa ja kysytty – matkustan kyseisille festivaaleille, mutta Whatever Worksin gaalanäytökseen ei suomalaistoimittajalle herunut lippua. Ehkä Cannesissa sitten.