Woody Allen ei väsy

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Joku asiantunteva toimittaja kertoi tänään Ilta-Sanomiennettisivuilla meitä kaikkia Cannesiin saapuneita koskevan uutisen.

Sen mukaan Woody Allenin uutta elokuvaa Vicky Christina Barcelonaa kuvataan vielä. Aikamoista taiturointia jos kamera yhä käy, mutta tekijät aikovat saada elokuvan valmiiksi perjantaiksi, kun se ensiesitetään täällä Cannesissa!

Noh, Ilta-Sanomien juttu on enemmänkin esimerkki kyseisen lehden viihdeuutisissa kukoistavasta ”tosiasioilla ei ole mitään väliä”-journalismista. Lehtihän myös kertoi taannoin, ainoana maailmassa, että seuraavassa seikkailussaan James Bond on homo.

Allenin elokuva on toki valmis. Rebecca Hall ja Scarlett Johansson näyttelevät siinä amerikkalaistyttöjä, jotka hyppäävät espanjalaisen taidemaalarin ja hänen ex-vaimonsa suhdesotkuun. Viimeksimainittuja esittävät tosielämän superpari Javier Bardem ja Penelope Cruz.

Allen ei halunnut Vicky Christina Barcelonaa kilpasarjaan. Hänelle riitti paikka virallisen ohjelmiston kakkosketjussa.

Ihan fiksua. Allen, 72, on tehnyt samantapaisia elokuvia kohta 40 vuotta, ja vaikka hän taannoin päivittikin tyyliään (Match Point), ei hänelle Palme d’Oria kovin helpolla annettaisi. Allenin pitäisi keksiä itsensä uudelleen, luoda jotain todella yllättävää. Tyttörakkaus ei siihen riitä.