Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Von Bagh noteerattiin vuoden parhaiden elokuvien listalla

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 10.12.2009 12:31

Arvostetuimpiin elokuvalehtiin lukeutuva Sight & Sound julkaisi uudessa numerossaan monien maineikkaimpien kritikkojen top-listat vuoden 2009 elokuvista. Mukana oli suomalainen elokuva, jota ei nähty Suomessa elokuvateattereissa.

Jonathan Rosenbaum oli valinnut listalleen Peter von BaghinHelsinki, ikuisesti -dokumentin. Valinta oli herättänyt lehden listat koonneen päätoimittajankin mielenkiinnon niin, että hän mainitsi olevansa tästä von Baghin teoksesta kiinnostunut.

Listat olivat lyhyitä, vain viisi elokuvaa per kriitikko.

Rosenbaum on viisas akateemikko, jolta minulla on neljä kirjaa hyllyssäni. Hänen muut valintansa olivat myös lähes tuntemattomia elokuvia. Mutta hän on kritiikkipiireissä kova jätkä, believe me.

Näin Helsinki, ikuisesti -elokuvasta suurimman osan muistaakseni viime joulun aikoihin, kun se tuli televisiosta. Hienolta se vaikutti silloinkin, vaikka alku jäi näkemättä (valitettavasti en ole yli kymmeneen vuoteen ehtinyt, jaksanut tai muistanut katsoa yhtään pitkää elokuvaa kokonaan televisiolähetyksestä). Nyt heräsi halu nähdä se uudelleen. Onkohan se mahdollista?

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Eipä ole edes Orionin Jussit 2009 -esityssarjassa… Ehkä siinä esitetään vain teatterilevityksessä olleita elokuvia, harmillista joka tapauksessa.

Docpoint esitti sen Kiasmassa alkuvuonna, riittäisikö se teatteriesitykseksi?

Näitä luetaan juuri nyt