Vipua Rennystä ja koronasta: Luokkakokous 3 ylitti Hollywoodin uutiskynnyksen

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Suomalaisen elokuvan kuvausten alku on harvoin kansainvälinen elokuva-alan uutinen. Nyt on. Luokkakokous 3 on ylittänyt uutiskynnyksen esimerkiksi Deadlinessa ja The Hollywood Reporterissa.

Uutiskärki on tietenkin se, että Renny Harlin on palannut kotimaahansa elokuvantekoon (Harlin tekee elokuvaa Suomessa ensimmäistä kertaa 35 vuoteen) ja ehkä jopa enemmän se, että ylipäänsä Suomessa jo aloitellaan elokuvien kuvauksia. Luokkakokous kolmosen kamerat käyvät kesäkuun lopulla. (Tosin jutuissa ei mainita, että on Suomessa ollut kuvauksia käynnissä jo – ainakin 70 on vain numeroa kuvataan juuri nyt).

Koronatilanne alkaa hellittää. Esimerkiksi Etelä-Koreassa, Islannissa ja Tsekissä on palattu tai palataan näinä päivinä ison mittaluokan kansainväliseen elokuvantekoon. Toisaalta esimerkiksi Yhdysvalloissa ei vielä kesäkuussa käynnisty merkittäviä kuvauksia.

Varotoimenpiteet ovat toki käytössä. Kumpikin media mainitsee, että turvaväleillä kuvaaminen edellyttää jälkituotannossa digitaalisia keinoja. ”Harlin is also planning digital solutions for scenes that would require actors to be in immediate or close proximity, the producers noted”, Deadline muotoilee asian.

Jutut on tehty samasta Solar Filmsin tiedotteesta ilmeisesti ilman lisähaastatteluja, sillä sitaatit ovat samoja.