Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Vielä elokuvista ja turismista: mitä menetimme, kun Woody Allen ei löytänyt Suomesta loma-asuntoa

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 20.8.2013 06:09

Kirjoitin viime viikolla Woody Allenin tavasta tehdä elokuvia eri Euroopan kaupungeissa. Allenin on kerrottu kaavailevan Tukholmaan sijoittuvaa draamaa. Etelä-Amerikan kolmanneksi suurimmasta kaupungista kuuluu nyt voimakkaampi ääni. Rio de Janeiron kaupunginjohtaja haluaa Allenin elokuvantekoon hinnalla millä hyvänsä. Mutta pienellä Suomella olisi kerran ollut mahdollisuus etulyöntiasemaan.

Tässä edellinen blogaukseni: Woody Allenin Tukholma-elokuva raiteilla – milloin vuorossa Helsinki?

The Guardian -lehti siteerasi eilen espanjankielistä O Globoa, jossa Rio de Janeiron kaupunginjohtaja Eduardo Paes sanoo olevansa valmis maksamaan peräti kaikki kustannukset, jos Allen saapuisi elokuvantekoon.

Eikä se kalliiksi tule.

Allenin budjetit ovat parinkymmenen miljoonan dollarin luokkaa. Huippunäyttelijät työskentelevät hänen kanssaan merkittävästi tavallista halvemmalla. Allen tekee elokuvan vuodessa yhä 77-vuotiaanakin.

Edellisen blogaukseni jälkeen tietooni saatettiin, että Allen on kuin onkin käynyt Helsingissä aikoinaan silloisen vaimonsa Mia Farrow’n kanssa ja antanut silloisen Suomen levitysyhtiönsä Finnkinon isännöinnistä kiitollisena haastattelun kolmelle medialle. Matkan varsinainen tarkoitus oli kuitenkin yksityinen: pariskunta etsi kesämökkiä. Harmi, ettei sitä löytynyt.

Ehkä Allen olisi jo tehnyt näyttävän Helsinki-elokuvan, jos hänellä olisi loma-asunto Suomessa.

Seuraa kirjoittajaa Twitterissä: @kallekinnunen

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Woody Allen tekee näköjään vuoroin turistileffoja ja vuoroin painavampaa tavaraa. Turistileffoissa hän laajentaa jatkuvasti näyttelijäkaartiaan, joka saattaa jo nyt olla paras mitä kenelläkään on milloinkaan ollut. Painavammissa elokuvissaan hän tekee uusia avauksia. Blue Jasmine on vuoden parhaita elokuvia. Se perustuu Bernie Madoffin tapaukseen, ja näyttelijävalintaan on tainnut vaikuttaa se, että Cate Blanchett esitti Blanche DuBoisia Viettelysten vaunussa Sydneyssä, ohjaajana Liv Ullmann. Leffassa on myös yhtymäkohtia Syyssonaattiin.