Venetsia 2011: W.E. kiinnostaa, mutta paikalla ei tarvitse olla

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Madonnan uusi elokuva W.E. on tietysti niin iso juttu, että suomalaisen iltapäivälehden tulee se noteerata. Ensi-illasta voi kuitenkin raportoida vaikka ihan eri puolelta Eurooppaa.

IS:n jutussa Madonna samastui halveksittuun naiseen kuvaillaan, millainen elokuva W.E. on: ”kiistatta vuoden parhaiten puvustettuja elokuvia – kuin katselisi 1930-luvun Vogue-lehden muotikuvauksia”.

Mukana on myös sitaatteja lehdistötilaisuudesta: kerrotaan, mitä Madonna puhui ja mitä hän on tuntenut.

Jutun lopussa mainitaan, että sen on kirjoittanut Ilta-Sanomien kirjeenvaihtaja Lontoosta. Hän kuitenkin pystyy kuvailemaan sieltä saakka Madonnan ”kasvoiltaan epäilyttävän rypyttömäksi”, mihin Madonnaa noin metrin etäisyydeltä puolen tunnin haastattelutilanteessa tarkkailleena voin kommentoida, että Venetsian kosteudessa ja kuumuudessa meikkikerros oli ehtinyt kärsiä sen verran, että sen paksuus oli ilmeinen.

Elokuva W.E. on esitetty toistaiseksi ainoastaan täällä Venetsiassa elokuvajuhlilla, ja täällä oli myös kyseinen lehdistötilaisuus. Lontoon kirjeenvaihtaja ei ainakaan liian selvästi mainitse, että koko juttu perustuu muista medioista valikoituihin paloihin.

Yhtään lähdettä ei kerrota. Seuraavaksi odotan Bangladeshista raporttia Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin avajaisbileiden tunnelmasta.