Venetsia 2010: mitä kuuluu John Woolle?

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Toimintaelokuvien kuvaston 1980- ja 1990-luvulla Hongkongissa ja lopulta Hollywoodissakin ihan uuteen uskoon virittänyt John Woo sai Venetsian elokuvajuhlilla elämäntyöpalkinnon. Häneltä oli ohjelmistossa myös uusi elokuva, historiallinen seikkailu Reign of Assassins.

Festivaalin paperien mukaan sen ovat ohjanneet yhdessä Woo ja taiwanilainen Su Chao-pin.

Mutta hetkinen!

Lehdistötilaisuudessaan Woo, 63, mutkitta totesi, että hän oli mukana vain leikkaamossa. Joko Woo oli (tapansa mukaan) hyvin vaatimaton tai sitten festari vedätti tekijätiedoissa, jotta palkitsemisen oheen saatiin lisäsäpinää.

Itse elokuva on kungfu-saippuaoopperaa paikallista nököhammashuumoria unohtamatta. Ei siinä Woon kädenjälkeä näkynyt, vaikka lopun toimintajaksot ovat nykyajan kiinalaista miekkailuelokuvaa paremmasta päästä. Onneksi pääosassa on lumoava Michelle Yeoh.

Tapasin lauantaina Woon, joka kertoi The Killerinremaken kuvausten alkavan parin kuukauden sisällä. Hän tuottaa elokuvaa, joka on amerikkalais-korealainen yhteistuotanto. Elokuvan ohjaa korealainen John H. Lee. Näyttelijöistä Woo ei kertonut. Ymmärsin puheista, että elokuvasta tulee englanninkielinen.

Venetsian ohjelmassa oli myös A Better Tomorrowinkorealainen uusioversio, jonka tekemisessä Woo ei ole ollut mukana. En ehtinyt sitä katsomaan, eikä polttavasti kiinnostanutkaan.

Woo itse aikoo ohjata Flying Tigersin, toiseen maailmansotaan sijoittuvan lentotaisteluelokuvan. Siitä taas tulee kiinalais-amerikkalainen yhteistuotanto. CGI-erikoistehosteita tarvitaan aivan valtavasti, ohjaaja kertoi.

Varietylle Woo jo aiemmin totesi, että häneltä on turha odottaa 3D-elokuvaa. Ohjaaja sanoi olevansa liian vanhanaikainen sellaiseen.