Vares ulos, komisario Palmu sisään

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Eihän se ihan vailla ironiaa ole, että alkuperäiskäsikirjoitus on nimeltään Lepäisit jo rauhassa, komisario Palmu.

Eilen kerrottiin Renny Harlinin ohjaavan uuden komisario Palmu-elokuvan. Tarkoitus on aloittaa Solar Filmsille elokuvasarja, franchise. Harlinin leffan ensi-ilta olisi 2023.

Pohjana on Mika Waltarin keskeneräinen, vain 61-sivuisena sellaisenaan toteuttamiskelvoton käsikirjoitus 1960-luvun alusta. Mitäpä on odotettavissa? ”Käsikirjoituksen tarinassa komisario Palmu on tutkimassa Shakespearen Macbethin ensi-illan aikana tapahtunutta murhaa. Veriteon tapahtumapaikka on Vanhan ylioppilastalon näyttämö. Hannu Salmi vertaa ideaa George Cukorin film noir -elokuvaan Kaksoiselämää, jossa rikos tapahtuu kesken Othellon. Tarinan aiheena on kiinteistökeinottelu”, tiivistetään Wikipediassa.

Voinemme odottaa itse elokuvalta taiteellista vapautta suhteessa Waltarin tekstiin, sillä Solar Filmsin tiedotteessa uudesta hankkeesta kerrotaan näin:Komisario Palmun apuna legendaarisessa Senaatintorin toimistossa ovat tutut etsivät Kokki ja Virta. Toimiston käyttö jää vähiin, sillä etsivät nähdään kenttätyössä keskellä sodan runtelemaa kaupunkia. Uupumaton aivotyö saattaa Palmua kohti päämääräänsä, mutta sitä ennen hän kohtaa fyysisiä haasteita aina käsirysyjä, tulitaisteluita ja autotakaa-ajoja myöten.”

Elokuvasta lupaillaan monipuolista.