Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Vares-elokuvat vetävät: niillä puolet vuoden kotimaisten katsojista

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 23.8.2011 07:59

Vuoden kolmas Vares-elokuva Sukkanauhakäärme on kerännyt yli 60 000 katsojaa. Kutakuinkin puolet kotimaisia elokuvia tänä vuonna katsoneista on valinnut Vareksen.

Solar Filmsin tiedote ja taulukko katsojaluvuista löytyy tämän linkin takaa.

Reijo Mäki -filmatisoinnit on tuotu levitykseen neljän kuukauden välein. Joku olisi voinut kuvitella, että ylitarjonta vie katsojia, mutta mitä vielä: näyttää siltä, että Sukkanauhakäärme pääsee lähelle 100 000 katsojan rajaa.

Saavutus on sikäli hyvä, että vain uuden Vares-sarjan ensimmäinen osa, Pahan kosketus, tehtiin alun perin elokuvateatteria varten. Huhtikuun tytöt ja Sukkanauhakäärme oli määrä julkaista dvd:nä ja esittää televisiossa ilman valkokangasesityksiä, mutta kun Pahan kosketus keräsi 200 000 katsojaa, muistakin tehtiin levityspäätös.

Solar Filmsillä on vielä toiset kolme viime vuoden kesällä kuvattua Varesta odottamassa vuoroaan.

Vaikka kiinnostus vähän hiipuisi, ensi vuoden loppuun mennessä kuuden elokuvan setti lienee myynyt yhteensä reippaasti yli 500 000 lippua.

Aika hyvin kioskiviihteeltä, vaikka hampurilaiset auttavatkin.

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Vares-leffat ovat niin hirveää sheissea että hävettää. Onko suomileffalla tulevaisuutta ollenkaan?

No jos tuota katsojalukulistaa tarkastelee vähän syvemmin, niin on siellä jotain ihan kivoja valonpilkahduksia. Eli tulevaisuutta on, mutta se pitää tehdä.

Tuon listan elokuvallinen taso on aivan hirveä. Fiktioista voi kehua vain Napapiirin sankareita, Rare Exportsia ja Hyvää poikaa.

Vareksen saavutus ei ole minkään arvoinen, koska tämä on surkein elokuvavuosi pitkään aikaan.

Loppusyksystä luvassa kiinnostavia filmejä Le Havren ja Kjell Westön muodossa.

Uusi todiste siitä että Elokuvasäätiön strategia tehdä epämiellyttäviä elokuvia joita kukaan ei halua katsoa (Paha perhe, Väärät juuret jne.) ei toimi.

Ennen ne olivat rillumarei-elokuvat joita kansa katsoi ja ”paremman taiteen” ystävät paheksuivat, sitten Spede-filmit, nyt Vares.

Hauskaa että perinteitä kunnioitetaan. :)

Näitä luetaan juuri nyt