Valmentaja, elokuva yrittäjän hybriksestä monella tasolla

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

”Suurin näyttämisen tarpeeni täyttyi jo edellisessä elokuvassa. Nyt mulle on tavallaan ihan se ja sama, mitä ihmiset Valmentajasta ajattelee. Tietysti sisimmässäni toivon, että ne tykkäisivät”, Tuukka Temonen sanoi Ylen haastattelussa elokuussa.

Nyt elokuvatuottaja-ohjaaja Temonen on uhri. Avoimella Facebook-sivullaan hän on lauantaiaamusta alkaen tilittänyt tulleensa kiusanteon kohteeksi. Hän haukkuu Valmentaja-elokuvaan kriittisesti suhtautuneita toimittajia nihilisteiksi ja pahempaa.

”Vituttaa vaan, kun tähän laitettu 2,5 vuotta aikaa 1 miljoona euroa ja sit tällaset kusipäät kuittaa sen omalla sisäpoliittisella ahdistuksellaan. Siitähän tässä on lopun kaiken kyse. Mä vaan oon kapitalisti ja kaikkeen maailman pahaan syypää. Ja toimittajien tehtävä on taistella meitä kaikkia yrittäjiä vastaan. En ole saanut tästä viel mitään ja velkaakin on 200000€. Kyllä duunarit on täst saaneet, en minä. Ei ois ikinä pitänyt punkhenkisesti liittyä kokoomukseen”, Temonen muun muassa kirjoitti.

Voidaan sanoa, että Temonen on raivona. Hän jopa toivoo Kouvolan Sanomien toimittajalle potkuja siksi, että tämä kirjoitti jutun, johon on koottu kritiikkejä laidasta laitaan, myös niitä huonoja. Temosen mukaan toimittajan olisi pitänyt sen sijaan kirjoittaa elokuvasta kehuva juttu.

Syy avautumiseen ei ole se, että kritiikit olivatkin muuta kuin lämmintä markkinointiviestintää ja suoraa puffia. (Tosin Valmentaja ei missään nimessä saanut ainoastaan haukkuja. Episodi ja Voima antoivat sille neljä tähteä, Ilta-Sanomat ja Aamulehti kolme tähteä, ja niin edelleen. Hesari, Turun Sanomat, Etelä-Suomen Sanomat ja muutamat muut olivat tylympiä.)