Väärä väline: Michael Mooren uusi Donald Trump -elokuva floppasi

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Michael Mooren uusi dokumentti käsittelee Donald Trumpia. Koska Mooren Fahrenheit 9/11 – jonka aiheena oli George W. Bush ja hänen hallintonsa sotaisuus – on kaikkien aikojen katsotuimpia dokumentteja, voisi ehkä kuvitella, että samoilla ”presidentti on tyhmin ikinä” -vesillä kalasteleva Fahrenheit 11/9 myös vetäisi yleisöä.

Trumpista sentään puhutaan mediassa jokaikinen päivä ja riipivään kriittisyyteen on poskettomat mahdollisuudet. Hän on maailman vihatuin ihminen jo ennen kuin Moore tarttuu toimeen!

https://www.youtube.com/watch?v=JXCUPS2LETg

Uusi elokuva on kuitenkin flopannut Yhdysvalloissa, eikä sitä tuoda Suomessa kaupalliseen levitykseen lainkaan. Yleisön on mahdollista nähdä se tänään perjantaina 1.2. valkokankaalta DocPoint -festivaalilla. Tämä blogaus ei ole elokuvakritiikkiä, vaan koostaa ajatuksia, joita levitys tai siis sen puute herättävät.

Fahrenheit 11/9:n DocPoint -näytöksen liput menivät lopulta loppuun ja sunnuntaille on lisätty toinen näytös. Kovin, kovin vähältä kuulostaa silti isossa kuvassa – Fahrenheit 9/11 sai Suomessa aikanaan peräti 83 000 katsojaa.

Miksi näin?