Uupumaton James Franco Ihmemaa Ozissa ja Cormac McCarthyn verisillä aavikoilla

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Ei päivää ilman uutisia James Francon puuhista. 127 tuntia -elokuvan karismaattinen tähti ja Oscar-juontaja on monitaituri, joka näyttäisi paiskivan töitä vähintään 25 tuntia vuorokaudessa.

Kirjoitin taannoin Imageen Francon henkilökuvan. Otsikko Metamies kertoo paljon siitä, millainen tyyppi on kyseessä.

Francolla on niin kiire, että Oscar-gaalaa seuranneena aamuna hän oli jo USA:n toisella puolella nenä koulukirjassa – jalassaan samat housut kuin muutamaa tuntia aiemmin televisiolähetyksessä, kertoi New York Times.

Mikä on metaa? Vaikkapa tämä: nyt Franco, 32, vetää New Yorkissa elokuvaopiskelijoille kurssia, jonka aiheena on James Franco. Oppilaat harjoittelevat leikkaamista tekemällä James Franco-lyhytelokuvia. Master Class: Editing James Franco – With James Franco on kurssin nimi. Mikäs muukaan.

Berliinissä avattiin muutama viikko sitten Francon taiteen myyntinäyttely ja Los Angelesissa on esillä Francon ja Gus van Santin projekti Matkalla Idahoon -elokuvan kuvauksista ylijääneistä River Phoenix -filminpätkistä. Saadaankohan My Own Private River joskus Suomeen näytille?

Spider-Manien ja Evil Deadien ohjaaja Sam Raimi on pyytänyt Francoa näyttelemään taikuria uuteen Ihmemaa Oz -elokuvaansa. Franco on listalla kakkosena, kun Johnny Depp sanoi ei.

Francon korissa on on noin tiu elokuvaprojekteja. Hän muun muassa suunnittelee ohjaavansa itse filmatisoinnit William Faulknerin varhaisklassikosta Kun tein kuolemaa ja Cormac McCarthyn palkitusta ja äärimmäisen (tarkoitan, että kirjaimellisesti joka toisella sivulla silvotaan ihmisiä) väkivaltaisesta 1850-luvun intiaanisotia käsittelevästä romaanista Blood Meridian. Aiemmin jälkimmäisen elokuvannosta ovat puuhanneet muun muassa Ridley Scott ja Todd Field.

Kuinkakohan pitkään Franco jaksaa pitää tahtia yllä?