Blogit

Elokuvakriitikko Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Uma Thurman sai pysyvät vammat auto-onnettomuudesta, syyttää Quentin Tarantinoa

Blogit Kuvien takaa 3.2.2018 21:34
Kalle Kinnunen
Kalle Kinnunen - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Uma Thurman kertoi New York Timesille yksityiskohtia siitä, miten hänen ja Quentin Tarantinon yhteistyökumppanuus päättyi. Kill Bill -elokuvien kuvausten alkaessa he olivat ystäviä, niiden lehdistökiertueen aikana jo ihan muuta.

Mistään seksuaalisesta ei Thurman Tarantinoa syytä. Lauantaille 3.2. päivätty juttu on silti amerikkalaisen elokuva-alan #metoo-keskustelun rajuimpia sivupolkuja. Lähtökohtana ovat Thurmanin Harvey Weinstein-kokemukset. Tuottajamoguli oli mukana useiden Thurmanin elokuvien tekemisessä. Weinstein oli myös Tarantinon nimekkäin tuottaja Pulp Fictionista viimevuotiseen perikatoonsa asti.

Jutun Harvey Weinstein-osuudessa ei sinänsä ole uutta, vaikka Thurmanin avautumista ei voi todellakaan vähätellä: hän kertoo sekä tavoista, joilla tuottaja häntä ahdisteli, että omasta syyllisyydentunnostaan. Kokonaisuuden kannalta on yllättävää, että New York Times on saanut oikeusjuttuja odottavan Weinsteinin myöntämään myös tilanteen, jossa tuottaja pyysi Thurmanilta käytöstään anteeksi jo vuonna 2001.