Tintti-elokuvien näyttelijöitä paljastettiin

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Steven Spielbergin ja Peter JacksoninTintti-elokuviin on värvätty uusia näyttelijöitä.

Tiistaina julkistettiin Simon Peggin ja Nick Frostin kiinnitykset, kertoo Variety. He esittävät Dupontia & Dupondia. Kapteeni Haddockiksi on jo aiemmin värvätty Andy Serkis. Kaikki kolme ovat brittejä.

Pegg on kovassa nousussa: hänet nähdään myös uudessa Star Trek -elokuvassa Scottyna. Hän ja Frost näyttelivät yhdessä komedioissa Hot Fuzz ja Shaun of the Dead sekä television kulttisarjassa Avaruuden tuntua.

Serkis on tehnyt tunnetuimmat roolinsa Jacksonin elokuvissa tietokoneanimaation esikuvana: hän oli Klonkku Tarussa Sormusten herrasta ja niiden jälkeen itse King Kong.

Tintin näyttelijää ei ole vielä valittu. On vaikea kuvitella osaan ketään tuttua näyttelijää – ehkä Orlando Bloom? Hänellä ja Tintillä on ainakin samankaltaisia androgyynipiirteitä. No, Tintillä toki pitäisi olla luonnetta ja vetovoimaakin. Ehkei siis sentään muovinen Bloom.

Mutta eniten arveluttaa, miltä nämä kaksi peräkanaa tuotettavaa elokuvaa näyttävät. Ne toteutetaan kauttaaltaan ”liikkeenkaappaustekniikalla” eli kolmiulotteisena animaationa, jonka pohjana käytetään näyttelijöistä kuvattua materiaalia. Sama tekniikka on tuntunut Beowulf– ja Napapiirin pikajuna -elokuvissa vieraannuttavalta ja falskilta – suoraan sanoen luotaantyöntävältä.

Ensimmäisen eli Spielbergin ohjaaman elokuvan pitäisi olla valmis vielä ensi vuoden aikana.

Kaikki Kuvien takaa -blogin merkinnät löydät täältä