Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Tintti-elokuvien näyttelijöitä paljastettiin

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 6.1.2009 21:26

Steven Spielbergin ja Peter JacksoninTintti-elokuviin on värvätty uusia näyttelijöitä.

Tiistaina julkistettiin Simon Peggin ja Nick Frostin kiinnitykset, kertoo Variety. He esittävät Dupontia & Dupondia. Kapteeni Haddockiksi on jo aiemmin värvätty Andy Serkis. Kaikki kolme ovat brittejä.

Pegg on kovassa nousussa: hänet nähdään myös uudessa Star Trek -elokuvassa Scottyna. Hän ja Frost näyttelivät yhdessä komedioissa Hot Fuzz ja Shaun of the Dead sekä television kulttisarjassa Avaruuden tuntua.

Serkis on tehnyt tunnetuimmat roolinsa Jacksonin elokuvissa tietokoneanimaation esikuvana: hän oli Klonkku Tarussa Sormusten herrasta ja niiden jälkeen itse King Kong.

Tintin näyttelijää ei ole vielä valittu. On vaikea kuvitella osaan ketään tuttua näyttelijää – ehkä Orlando Bloom? Hänellä ja Tintillä on ainakin samankaltaisia androgyynipiirteitä. No, Tintillä toki pitäisi olla luonnetta ja vetovoimaakin. Ehkei siis sentään muovinen Bloom.

Mutta eniten arveluttaa, miltä nämä kaksi peräkanaa tuotettavaa elokuvaa näyttävät. Ne toteutetaan kauttaaltaan ”liikkeenkaappaustekniikalla” eli kolmiulotteisena animaationa, jonka pohjana käytetään näyttelijöistä kuvattua materiaalia. Sama tekniikka on tuntunut Beowulf– ja Napapiirin pikajuna -elokuvissa vieraannuttavalta ja falskilta – suoraan sanoen luotaantyöntävältä.

Ensimmäisen eli Spielbergin ohjaaman elokuvan pitäisi olla valmis vielä ensi vuoden aikana.

Kaikki Kuvien takaa -blogin merkinnät löydät täältä

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Jos Tinttiä ei ole vielä valittu, niin onhan meillä tarjota ehdokas Suomen teeveestä: Arto Nyberg töyhtötukkineen! Vai onko Nyberg rooliin liian pitkä??

Jos elokuva toteutetaan ”liikkeenkaappaustekniikalla”, niin kai se on ihan se ja sama kuka sitä Tinttiä esittää. Eihän keski-ikäinen ja kaljamahainen Ray Wisntonekaan näytä ollenkaan siltä Beowulfilta mikä elokuvassa oli. Ja kun tarkemmin asiaa ajattelee, niin Andy Serkins ei muistuta yhtään Haddockia fyysisesti eikä Nick Frost toista Dupondia. Tässä elokuvatekniikassa kyse on ensisijaisesti ääniroolista. Nörttigraafikot muokkaavat sitten hahmot oikean näköisiksi. Joten Tinttiä voi esittää vaikka Ving Rhames tai Cate Blanchet.

Hyvä huomio, Pelle, mutta toisaalta: tuskinpa Klonkku olisi ruumiinkieleltään sama klonkku, jos se (hän?) perustuisi jonkun muun kuin Andy Serkisin liikkeisiin ja eleisiin.

Okei, on äänirooli ja liikerooli. Serkisin Klonkku oli erinomainen yhdistelmä molempia, eikä King Kong ollut huono sekään (siis elokuva oli, mutta Serkisin ”liikeroolisuoritus” ei ollut). Kun ajattelee näitä kahta hyvin fyysistä roolia, niin MC-tekniikka on osoittanut toimivuutensa. Tintin realistiset hahmot sen sijaan ovat sarjakuvien sivuilla hyvin staattisia ja vähäliikkeisiä (joo joo, ei ne sarjisten sivuilla liiku, mutta ymmärtänette pointin), joten en oikein näe mitään suurta ideaa tehdä juuri tästä aiheesta MC-elokuvaa.

Mitä järkeä on elokuvata sarjakuvia? Supersankarileffat ovat järjestään tylsiä (kuten sellaiset sarjakuvatkin). Tintti on erinomainen sarjakuva, mutta en ymmärrä, miksi tuhlata aikaa ja luovuutta sekä rahaa elokuvaversioon. Eihän lukuisat Tintti-animaatiotkaan toimi ja innosta! Ja jos Tintti-leffat tehdään 12-vuotiaille, kuten Spider-Man, X-Men ja King Kong, niin varmasti menee pieleen! Tintti olisi ollut parempi jättää sarjakuvan vangiksi.

Sarjakuvista tehdyt elokuvat ovat usein olleet melko väsähtäneitä, mihin piristävä poikkeus oli Sin City, mutta se ei ollutkaan mitään perheen pienimpien viihdettä kuten eivät ole alkuteoksetkaan. Joka tapauksessa se toimii esimerkkinä siitä, että on mahdollista tehdä hyvä elokuva sarjakuvasta. Kokonaan toinen asia on, että useimmat muut eivät samalle tasolle pääse, mutta saahan toki aina yrittää.