The Queenin jatko-osa meni suoraan televisioon, ohi leffateatterilevityksen

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

The Special Relationship jatkaa siitä, mihin suosittu ja aivan loistava The Queen jäi. Tarinahan ei kerro kuningattaresta, vaan Tony Blairista.

Olen jo viime syksynä blogannut Peter Morganin kirjoittamasta, mielenkiinnolla odottamastani The Special Relationshipista.

Se on siis Stephen Frearsin ohjaamien ja Morganin kirjoittamien Sopimus – The Dealin ja The Queenin (Ylen tv-esityksessä nimenä oli Kuningatar) kanssa trilogian muodostava draama.

Edeltäjäthän muun muassa inspiroivat Jäätteenmäki-draaman Pääministeri, jonka tyyli oli häpeilemättömän suoraa lainaa Frearsilta ja Morganilta. (Ihan hyvähän siitä tuli.)

Blairia näyttelee taas mainio Michael Sheen. Kuten nimestä voi päätellä, nyt teemana on Iso-Britannian ja USA:n suhde. Dennis Quaid esittää Bill Clintonia.

Mutta mutta: The Special Relationship meni suoraan telkkariin. Briteissä sen näytti muutama viikko sitten BBC, Yhdysvalloissa HBO, kumpikin elokuvan osatuottajia.

Wikipedian mukaan elokuvateatterikierrostakin suunnitellaan, mutta enpä esimerkiksi Cannesissa kuullut sellaisesta pihaustakaan.

Liekö ohjaajan vaihdos – tällä kertaa puikoissa Richard Loncraine – pilannut konseptin?