Tarantino-uutuuden kuvaukset vihdoin päättymässä

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Haastattelin perjantaina The International -elokuvan tuottajaa, amerikkalaista Lloyd Phillipsia, joka asuu nykyään suuren osan vuodesta Berliinissä. Kaupungissa kuvataan paljon amerikkalaisia ja yhteiseurooppalaisia tuotantoja.

V niin kuin verikosto -ohjaaja James McTeiguen iso toimintaleffa Ninja Assassin on saatu juuri valmiiksi, ja Roman Polanskin The Ghostin kuvaukset alkavat ensi viikolla.

Phillips on järjestellyt Quentin Tarantinon Inglourious Basterdsin (kyllä, nimi kirjoitetaan tahallisesti väärin) kuvauksia. Hän paljasti, että Tarantinon lokakuussa alkaneet kuvaukset ovat edelleen kesken Babelsbergin studioilla.

”Viimeisen kuvauspäivän pitäisi olla maanantaina”, Phillips sanoi.

Valmistuuko elokuva tosiaan Cannesin festivaaleille, niihinhän on vain kolme kuukautta?
”Kyllä.”

Phillips sanoi suoraan, että Tarantino on erityisen vaativa ohjaaja, ja että hänen kanssaan ei ole helppoa. Tuottaja kiisti huhut siitä, että Catherine Deneuvelle olisi kieltäytynyt roolista Inglorious Basterdsissa. ”Tiedän tämän, sillä hänelle ei koskaan ole tarjottu elokuvasta roolia.” Deneuve on väittänyt sanoneensa Tarantinolle ylpeästi ei, koska ei pidä tämän elokuvien väkivallasta.

Kohtaaminen
wc:ssä

Muutamaa tuntia myöhemmin kohtasin kaikki Pulp Fictionin jälkeiset Tarantinot tuottaneen Harvey Weinsteinin. Haluaisin kertoa tästä tapaamisesta jännittävämmän tarinan, mutta se meni niin, että pesin käsiäni Hyatt-hotellin aulan wc:ssä, kun hapannaamainen Weinstein köpötteli ohitseni eriöön. Emme käyneet mielenkiintoisia keskusteluja.

Mutta jos Phillipsin arvio kuvausten päättymisestä maanantaina on totta, tiedän jo että tämän festivaalin aikana Berliinin parhaat bileet on Basterdsin karonkka. Todennäköisesti se tapahtuu Rodeo Club -yökerhossa. Sorry, en aio edes yrittää sisään.


Kaikki Kuvien takaa -blogin merkiinät löydät täältä