Tapaus Gina Carano ja amerikkalaisen viihteen uusi (marginaalinen) jakolinja

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Gina Carano sai viime viikolla potkut Disneyn Star Wars -maailmasta. Syynä on Caranon somekäytös. Hän oli laatinut hyvin linjakkaasti postauksia, jotka herättivät negatiivista huomiota.

Caranon mukaan koronavirus on huijaus ja maskit ovat naurettavia. Hän on esittänyt näkemyksiä vaalihuijauksesta, joka vei Trumpilta toisen kauden. Hän ajautui sanasotaan vähäteltyään transhenkilöitä.

Lähinnä tässä aikajanassa ihmetytti Disneyn kärsivällisyys. Nyt myös Caranoa edustanut agentuuri UTA irtisanoutui hänestä, mikä on uran kannalta raju juttu. Caranon omaa tiedotusta hoitanut PR-toimisto pisti välit poikki jo viime vuoden puolella.

Carano on entinen vapaaottelija ja American Gladiators -tähti, josta tuli kymmenisen vuotta sitten myös näyttelijä. Läpimurto oli Steven Soderberghin Haywire, joka kirjoitettiin nimenomaan Caranolle. The Mandalorian -sarjan kahdella ensimmäisellä kaudella hänellä on uransa näkyvin rooli palkkionmetsästäjä Cara Dunena.

Vielä jokin aika sitten Caranoa odotti loistava tulevaisuus Star Wars -universumissa. Cara Dunea veikkailtiin hahmoksi kahteenkin tekeillä olevaan erilliseen Disney+ -suoratoistopalvelun suuribudjettiseen sarjaan. Huhun mukaan hahmo olisi ollut saamassa peräti kokonaan oman sarjansa, jonka julkistaminen olisi kuitenkin peruttu Disneyn joulukuisesta sijoittajapäivästä Caranon jo tuolloin laukomien näkemysten vuoksi.