Tähtien sota -trailerin julkaisu on isompi tapaus kuin moni elokuva

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Star Wars: The Force Awakens on uuden Tähtien sota -elokuvatrilogian alku, ja se valmistuu vuoden kuluttua joulusesonkilevitykseen. Kuvaukset ovat päättyneet muutama viikko sitten.

J.J. Abramsin ohjaama ja yhdessä Lawrence Kasdanin kanssa kirjoittama elokuva lienee vielä odotetumpi kuin uudet Avatarit. George Lucasin ensimmäisen Tähtien sota -trilogian ystävänä ja Abramsin viihde-estetiikasta kohtalaisesti nauttineena olen itsekin taas kiinnostunut, vaikka Lucasin toinen trilogia oli aivan sietämätöntä soopaa. Kasdan kirjoitti aikoinaan Imperiumin vastaiskun ja Kadonneen aarteen metsästäjät.

Fani-intoilu alkaa toden teolla nyt viikonloppuna, kun ensimmäinen teaser-traileri julkaistaan Yhdysvalloissa, eli elokuvasta tuodaan ensimmäistä kertaa julki liikkuvaa kuvaa.

”Tiiseri” on 88 sekuntia pitkä.

Fanien tiedetään menevän katsomaan elokuvia, joiden alussa sitä esitetään, ja lähtevän pois heti tiiserin jälkeen. Niin kävi myös 16 vuotta sitten, kun Tähtien sota Episodi 1: Pimeä uhka -elokuvan traileri oli nähtävissä vain elokuvateattereissa.