Blogit

Elokuvakriitikko Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Tähtien sodan paluu: suuria odotuksia ja jäitä hattuun

Blogit Kuvien takaa 29.7.2015 13:39
Kalle Kinnunen
Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Niin sanotun prequel -trilogian jälkeen Tähtien sota oli minulle kuollut. En koskaan edes jaksanut katsoa Sithin paluuta, koska Kloonien hyökkäys oli niin jäätävää skeidaa.

Enkä ole JJ Abramsin suurin fani. Uusi Star Trek -leffa oli kiva, mutta jatko-osaa en ole ehtinyt katsoa. Lost ei koukuttanut. Pidin Super 8:sta ja Abramsin tuottamasta Cloverfieldistä.

Abrams ohjaa Episodi VII: The Force Awakensin, joka saa ensi-iltansa joulukuussa. Hän siis tekee Tähtien sodalle samaa kuin Star Trekille, rakentaa uuden peruskiven. Tavallaan hän on myös se henkilö, joka pisti Mission: Impossible -elokuvat uudelle uralle ja uuteen jatkumoon. Abrams on nimittäin ollut niissä tuottajana ohjaamastaan kolmososasta alkaen, ja tulokset ja tekijävalinnat ovat olleet oivallisia.

Ainoa sataprosenttisen varma voittaja uusien elokuvien ensi-illan koittaessa on Disney, joka osti Tähtien sodan oikeudet Lucasfilmiltä 2012. Pelkästään Episodi VII: The Force Awakensin trailerin julkaiseminen ja globaali huomio nosti Disneyn osakkeiden arvoa hujauksessa yli puolitoista miljardia euroa.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu