Blogit

Elokuvakriitikko Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Tähtien sodan paluu: suuria odotuksia ja jäitä hattuun

Blogit Kuvien takaa 29.7.2015 13:39
Kalle Kinnunen
Kalle Kinnunen - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Niin sanotun prequel -trilogian jälkeen Tähtien sota oli minulle kuollut. En koskaan edes jaksanut katsoa Sithin paluuta, koska Kloonien hyökkäys oli niin jäätävää skeidaa.

Enkä ole JJ Abramsin suurin fani. Uusi Star Trek -leffa oli kiva, mutta jatko-osaa en ole ehtinyt katsoa. Lost ei koukuttanut. Pidin Super 8:sta ja Abramsin tuottamasta Cloverfieldistä.

Abrams ohjaa Episodi VII: The Force Awakensin, joka saa ensi-iltansa joulukuussa. Hän siis tekee Tähtien sodalle samaa kuin Star Trekille, rakentaa uuden peruskiven. Tavallaan hän on myös se henkilö, joka pisti Mission: Impossible -elokuvat uudelle uralle ja uuteen jatkumoon. Abrams on nimittäin ollut niissä tuottajana ohjaamastaan kolmososasta alkaen, ja tulokset ja tekijävalinnat ovat olleet oivallisia.

Ainoa sataprosenttisen varma voittaja uusien elokuvien ensi-illan koittaessa on Disney, joka osti Tähtien sodan oikeudet Lucasfilmiltä 2012. Pelkästään Episodi VII: The Force Awakensin trailerin julkaiseminen ja globaali huomio nosti Disneyn osakkeiden arvoa hujauksessa yli puolitoista miljardia euroa.