Taas uutinen Netflix-sarjasta, jota odotan mielelläni: Chinatown

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Netflix on tilannut käsikirjoittaja Robert Townen ja ohjaaja-tuottaja David Fincherin tiimiltä hankkeen, joka herättäisi henkiin yhden 1970-luvun arvostetuimmista amerikkalaiselokuvista.

Townen kirjoittama ja Roman Polanskin ohjaama, vuonna 1974 valmistunut Chinatown on 1970-luvun modernin auteur-Hollywoodin klassikko. Sen tuottaja Robert Evans sattui siirtymään ajasta ikuisuuteen vain kolmisen viikkoa sitten. (Sarjan julkistuksella nyt tuskin on tekemistä tuon asian kanssa.)

Netflixin Chinatownista ei tiedetä juuri muuta kuin se, että aiheena on yksityisetsivä Jake Gittesin ura ennen elokuvan tapahtumia.

Jatko-osa Chinatownille on elokuvamuodossa jo nähtykin. Gittesiä alun perinkin näytellyt Jack Nicholson ohjasi sen itse 1990. The Two Jakes on unohdettu suht armeliaasti.

Netflixin Chinatownia tuskin nähdään vielä pariin vuoteen, mikäli Towne, 84, vasta nyt ryhtyi hommiin, mutta uutinen heijastaa suuntaa johon mennään. Tällaiset aikuisten aiheet kuuluvat striimereille. Supersankarien nyky-Hollywoodissa edes Fincher ei pääse tekemään haastavia ja riskaabeleita aikuisten elokuvia.