Taantuma kaatoi Brad Pittin ja Steven Soderberghin elokuvan

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Hollywood-studiot pelaavat nyt varman päälle. Steven Soderberghin uudelta projektilta vedettiin matto alta vain kolme päivää ennen kuvausten alkua.

Tällaista ei tapahtu juuri koskaan, ainakaan näin täpärästi. Variety kertoo, että Moneyball -elokuvan tekeminen keskeytettiin ”96 tuntia” ennen kuin kuvausten piti alkaa Phoenixissa, Arizonassa.

Punaista korttia ei saanut mikään pikkuprojekti, vaan pääosaan oli värvätty Brad Pitt.

Syyksi Varietyn jutussa kerrotaan, että Columbia Picturesin pomo ei pitänyt muutoksista, jotka ohjaaja Steven Soderbergh oli tehnyt Steven Zaillianin käsikirjoitukseen. Viesti on kuitenkin ilmiselvä: nyt ei oteta riskejä.

Soderbergh ja Zaillian ovat molemmat Oscar-kaliiperin tekijöitä.

Soderberghin elokuvien ystävillä ei ole kuitenkaan syytä paniikkiin. Kaksiosaisen Chen jälkeen hän on saanut valmiiksi jo kaksi pitkää elokuvaa, joita ei ole vielä nähty Suomessa.

The Girlfriend Experiment on pienimuotoinen draama nuorista newyorkilaisista, joiden maailmassa kaikki on omaa ruumista myöten kaupan, pääosassa pornotähti Sasha Grey.

The Informant on tosipohjainen rikostarina FBI:n todistajasta, joka paljastuu mielenvikaiseksi. Antisankaria esittää Matt Damon. Näiden lisäksi ahkeran Soderberghin pöydällä on muun muassa suunnitelmat Liberace-elämäkertaelokuvaksi.