Syökö piratismi Stallonen leivän? Expendables 3 vuodettiin nettiin ennen ensi-iltaa

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Tämä on ilmaisnäyte SK:n maksullisesta sisällöstä

Tämä on todennäköisesti toistaiseksi pahin elokuvapiratismitapaus.

Expendables 3, jonka maailmanlaajuiseen levitysensi-iltaan on kolme viikkoa, ilmestyi nettiin keskiviikkona, kertoo Variety.

Lehden mukaan piraatti on dvd-tasoinen, eli ilmeisesti varsin laadukas. Piratismianalyytikkofirmasta kerrotaan jutussa, että 24 tunnin aikana latauksia oli laskettavissa noin 190 000, joista noin 80% Yhdysvaltojen ulkopuolella.

Expendables-tyyppisen, ennen kaikkea nuorille miehille suunnatun kertakäyttörymistelyn kohdalla piratismi saattaa todella syödä lipputuloja. Kun elokuva on kerran nettiin päätynyt, se ei sieltä katoa (ennen kuin koko internet sammutetaan, ja siihen ei pysty edes Chuck Norris).

Tietysti jos elokuva olisi merkittävästi parempi kuin aiemmat, varsin vaisut Expendablesit (tämä ei olisi mahdotonta, ohjaajakin on nyt lahjakas Patrick Hughes), piratismi saattaa myös levittää sanaa ja jopa nostaa lipputuloja. Suurin osa piraateista kun tuskin on samoja katsojia, jotka olisivat leffateatterilipusta maksaneet.

Tämän tason tuotannon – 100 miljoonan taalan budjetti, tähtinä Sylvester Stallone, Arnold Schwartzenegger, Mel Gibson ja Jason Statham – nettivuoto hyvällä kuvanlaadulla ennen ensi-iltaa on joka tapauksessa ennenkuulumatonta. (Norris ei ole tällä kertaa mukana.)

Nörtit vastaan muskelit -skaban taloudellisia tuloksia voidaan ihmetellä 15.8. alkaen, kun Expendables 3 saapuu myös valkokankaille Suomessakin.