Surullinen tapaus Randy Quaid

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Vuoden kummallisimpia Hollywood-tarinoita on näyttelijä Randy Quaidin pako Kanadaan. Omien sanojensa mukaan hän pakenee tappajia, joiden aiempia uhreja ovat tai saattavat olla Heath Ledger ja David Carradine – sekä Michael Jackson. No tietysti.

Quaidin tarina on melko käsittämätön. Pitää olla aika omistautunut salaliittoteorioiden elättelijä, jotta voi uskoa jonkin sortin liigan murhaavan ja myrkyttävän viihdetähtiä, jotta heistä saadaan vakuutusrahat.

Muun muassa Saattokeikassa, Keskiyön pikajunassa, Days of Thunderissa, Independence Dayssa ja Brokeback Mountainissa näytelleen Quaidin ura on nyt mennyttä, ja hän kiertää vaimonsa kanssa Kanadaa. He nukkuvat autossaan.

Uudessa Vanity Fairissa keissi käydään läpi lehdelle ominaisella tarkkuudella. Juttu löytyy myös VF:n nettisivuilta.

Se on kiehtova ja hurja pala hollywoodianaa: kertomus Randyn ja Evi-vaimon noususta ja tuhosta, miljoonista dollareista, Armanin ja YSL:n vaatteista, lävistetyn vaginan kuvista gallerian seinillä sekä elokuvasta, jota ei koskaan julkaistu. On veljesten välirikko (Dennis Quaid ei enää puhu Randylle), huikeaa tuhlailua sekä pakkomielteinen rakkaus. Ja – valitettavasti – aika sairaita vainoharhoja.

Jo pitkän artikkelin puolivälissä on mitä ironisin kohtaus: kun melu Quaidien talossa pidetyistä bileistä kantautuu liian kauas, se alkaa häiritä Entouragen kuvausryhmää, josta soitetaan paikalle poliisit. Suosittu Hollywood-satiirisarja ei siis ole ainakaan totuutta ihmeellisempää, päinvastoin.

Roisto näyttäisi olevan Evi, joka on keksinyt koko salaliiton. Hän taitaa olla kutakuinkin syyntakeeton – ihan irrallaan tästä maailmasta.

Toivottavasti tarina ei muutu tästä surullisemmaksi. Mutta jos niin käy, uskon, että aiheesta tehdään vielä joskus elokuva.