Supertähdet Quentin Tarantino ja Charles Manson ja tyrmäävä sopimus

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Quentin Tarantino on maailman suurin ohjaajatähti, Steven Spielbergiäkin suurempi. Siitä tuli uusi todiste, kun Tarantinon tiimi sai viime viikolla sovittua levityssopimuksen hänen seuraavasta elokuvastaan, jolla ei ole vielä nimeä.

Työnimellä #9 toistaiseksi kulkeva hanke käsittelee Charles Mansonin kulttia ja sen tekemiä murhia. Tapahtuma-aika on 1960-luvun lopun Kalifornia, ja pääosia ovat tavoitelleet ainakin Tom Cruise sekä Brad Pitt ja Leonardo DiCaprio, joilla kahdella oli keskeiset roolit ohjaajan Kunniattomissa paskiaisissa ja Django Unchainedissa. Naispääosassa, tai yhdessä niistä on tiettävästi Margot Robbie.

Tarantinon teokset eivät ole maailman suosituimpia elokuvia, mutta ne ovat menestyvintä auteur-elokuvaa, jossa ohjaaja-käsikirjoittajan visio on painavampaa kuin rahanlaskijoiden käskyt.

Näyttelijät tunkevat Tarantinon elokuviin, koska ne nostavat uria nousuun ja tuovat Oscar-ehdokkuuksia. Cruise, Pitt ja DiCaprio ovat kai kaikki halunneet nimenomaan Mansonin osaan – siis (sattumoisin eilen kuolleen!) miehen, jota Yhdysvalloissa pidettiin pahan ruumiillistumana ja josta tuli vankilassa istuessaan paradoksaalinen supertähti.

Mansonin kuolema tekee elokuvasta vain houkuttelevamman. On tietysti makaaberia sanoa ajoitusta hyväksi, mutta niin vain on.