Suomalaisohjaaja tekee Applen suursarjaa, jonka vetonaula on Game of Thrones-tähti

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Applen tiistain julkistustapahtumassa ei ollut kyse ainoastaan laitteista. Marraskuun alussa Yhdysvalloissa aloittava suoratoistopalvelu Apple TV+ saattaa osoittautua yhtiön tämän vuoden tärkeimmäksi tuotteeksi.

Suoratoistopalvelun hinta paljasti sen mitä oli epäilty: viisi dollaria kuussa, mutta ilmainen uudehkoilla Applen laitteilla. Bisnesmielessä kyse on siis ennen kaikkea palvelusta, jolla sitoutetaan kuluttajia yhtiön laitteiden ekosysteemiin. Itse palvelulla tuskin tullaan tekemään tuottoa todella pitkään aikaan, jos koskaan.

Lanseerauksen yhteydessä palveluun tulevista ohjelmista yksi sai tilaisuudessa erityishuomion ja sen traileri julkaistiin samalla verkossa.

Sarjan nimi on See. Pääosassa on muun muassa Game of Thronesista ja Aquamanin nimiroolista tunnettu Jason Momoa. Fantasiasarja sijoittuu maailmaan, jossa ihmiset ovat menettäneet näkönsä. Momoan roolihahmo suojelee kaksoslapsiaan, joilla on näköaisti.

Trailerin perusteella sarjassa on sellaista alkukantaisen fantasiamaailman henkeä, joka liittyy katsojien mielessä varmasti nyt Game of Thronesiin ja miksei myös Conan barbaariin – juuri Momoa esitti hahmoa viimeisimmässä Conan-leffassa kahdeksan vuotta sitten.