Suomalaisista elokuvablogeista

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Onko Suomessa hyviä elokuva-aiheisia blogeja? Tiedän vain pari.

Ryhtyessäni kirjoittamaan Kuvien takaa -blogia pari vuotta sitten yritin löytää netistä jotain kotimaista vertauskohdetta.

Huomasin, että Olli Sulopuiston blogi oli ainoa, jossa elokuva käsiteltiin oivaltavasti ja ilmiöiden taakse katsoen, ei vain omia viimeisimpiä leffakokemuksia listaten. Toisin sanoen ainoa, josta löysin luettavaakin.

Nyt Sulopuistolla on elokuva-aiheella erillinen Kuva-blogi, jossa on hyvin kiinnostavia linkkejä, mutta ei juuri muuta – vähän uuvuttavaa selattavaa laiskalle meikäläiselle.

Olen iloinen, että Pekko Pesosen Courier New-blogi on saanut lisäaikaa Ylen sivuilla. Se on nimittäin erinomainen.

Pesonen tunnetaan käsikirjoittajana (Dome Karukosken ohjaama Tyttö sinä olet tähti ja tuleva Napapiirin sankarit sekä sarja Veljet, Aleksi Salmenperän elokuva Lapsia ja aikuisia, minisarja Sitoutumisen alkeet) ja aiheet liippaavat luonnollisesti lähinnä elokuvatekoa.

Viimeisimmissä blogimerkinnöissään Pesonen – okei, Pekko, kyllähän me tunnetaan – on käsitellyt kohtaamisia Salmenperän ja Festen -ohjaaja Thomas Vinterbergin kanssa.

Kiinnostavaa ja puoleensavetävää tekstiä; Pesonen on paitsi elokuvantekijänä, myös elokuvista kirjoittavana Suomen kärkeä.

Onko muita hyviä blogeja?