Steve Coogan kaavailee Alan Partridge-elokuvaa

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Heinäkuun Sight & Sound-lehdessä oli mielenkiintoinen uutinen: verraton brittikoomikko Steve Coogan on tuomassa parhaan televisiohahmonsa valkokankaalle.

Coogan on kaavaillut tätä jo pitkään – aiheesta on huhuiltu vuosikaudet. Paras elokuvalehti Sight & Sound kertoi hänen paljastaneen aikeitaan Radio Onen haastattelussa, jota on siteerattu myös internetin uutispalstoilla. (Den of Geek tarjoaa siteerausten ohella myös loistavia Partridge-klippejä.)

Kuten Total Filmin uutisessa todetaan, parasta olisi jos brittien tällä hetkellä ehkä terävin satiirikko Armando Iannucci palaisi yhteen Cooganin kanssa, kirjoittamaan ja ehkä jopa ohjaamaan.

Suomessa tahmealla nimellä Kukkona tunkiolla show hankaliin aikoihin joskus vuosia sitten Ylellä esitetty Partridge kertoo keski-ikäisestä talkshow-juontajasta. Ensimmäinen kausi on ikään kuin hänen (kehnoa) ohjelmaansa, jossa itsekeskeinen ja tahditon isäntä loukkaa vieraitaan – kunnes viimeisessä osassa surmaakin erään heistä, suunnilleen vahingossa. Sitä kynäili Patrick Marber, joka on nyt brittiteatterin tärkeimpiä käsikirjoittajia.

Kakkos- ja kolmoskausi seuraavat BBC-työnsä ja vaimonsa menettäneen Partridgen toilailuja uusien ohjelmaviritysten ja hankalien ihmissuhteiden parissa. Ne kirjoitti Cooganin kanssa Iannucci, joka saatetaan Suomessa tunteaPolitiikan nappula-sarjasta.

Elokuvasuunnitelma kuitenkin myös epäilyttää. Coogan on loistava koomikko, mutta Iso-Britanniassa hän ei ole tehnyt kuin yhden merkittävän elokuvaroolin, 24 Hour Party Peoplen pääosan. Amerikkalaisrooleista kannattaa muistaa Tropic Thunderin kurjan lopun kokeva elokuvaohjaaja sekä Jim Jarmuschin Coffee & Cigarettesin tyrkky nimeltä Steve Coogan.

Televisiossa Coogan on kuitenkin nerokas. Toivottavasti Cooganin viimeisin brittisarja Saxondale saadaan pian Suomeen. Siinä hän on entinen metallibändien roudari, joka on vaihtanut dokaamisen ja rock-elämän seesteiseen arkeen pikkukaupungin tuholaistorjujana. Suosittelen brittiläisten dvd-julkaisujen tilaamista välittömästi.