Star Wars-elokuvat tuodaan teattereihin 3D-versioina vuonna 2012: ankeaa

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Nyt se alkaa: enemmän ja vähemmän klassisista elokuvista muokataan kolmiulotteiset versiot, ja niitä tuodaan teatterilevitykseen.

Rahastuksen mestari George Lucas on jo pitkään lupaillut 3D-Star Warseja. Nyt asia on virallinen.

The Hollywood Reporter kertoo Lucasfilmin suunnitelmista. Elokuvat tuodaan teattereihin vuoden välein, alkaen keväällä 2012.

Julkaisujärjestys on tietysti kronologinen: ensimmäisenä siis Pimeä uhka.

Ankea uutinen. Uskon kolmiulotteisina kuvattujen uusien elokuvien kehittyvän vielä uusilla tavoilla mielenkiintoisiksi, mutta nämä jälkikäteismuunnokset ovat silkkaa vedätystä.

Todennäköisesti touhulle käy samoin kuin mustavalkoisten elokuvien värjätyille versioille, joita 1980-luvulla jonkin aikaa tuupattiin amerikkalaisille televisiomarkkinoille – nythän niille vain nauretaan.

Voi kuinka paljon mieluummin näkisin Tähtien sodan, Imperiumin vastaiskun ja Jedin paluun ihan alkuperäismuodossaan valkokankaalla, mutta sitähän ei tule ikinä tapahtumaan, koska Lucasfilm on kieltänyt trilogian elokuva-arkistoesityksetkin sellaisina kuin ne tehtiin. Lucas on kieltänyt historian.

Vain lisätehosteilla ja uusilla juonipohjustuksilla pilatut 1990-luvun lopun äpäräversiot ovat Lucasille ok. Voinemme olla varmoja, ettei samassa uutisessa luvatuilla blu-ray-versioillakaan ole alkuperäisversioita.