Sotaseikkailusta tuli ikuisuusprojekti

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Harvoinpa millään elokuvalla on niin sekava kehittely- ja tuotantohistoria kuin Stone’s Warilla.

Kerroin Cannesin festareilta toukokuussa blogissani, että Marko Mäkilaakson ohjaama, kansainvälisesti tuotettu fantasiakauhusotakomedia oli tekijöiden mukaan vihdoin valmis. Käänteitä oli riittänyt, mutta ohjaajaa ei huolettanut: nyt kaikki oli jees.

Tuolloin Suomen ensi-iltaa lupailtiin elokuun puoliväliin. Sitä oli siirretty jo pariin otteeseen – alun perin Stone’s Warin piti tulla kankaalle helmikuussa.

Ei nähty Stone’s Waria elokuussakaan. Ensi-ilta siirtyi alustavasti lokakuulle. Nyt levittäjä Scanbox, jonka Tanskan pääkonttori laittoi tuhdisti rahaa elokuvan tuotantoon, on ilmoittanut ensi-illaksi 19.12.

Toivottavasti siinä pysytään. Syitä viivytyksille ei ole kerrottu. Suomessa levittäjä ei ole vieläkään valmista elokuvaa nähnyt.

Tietysti tällainen sotku herättää epäilyksiä: mitä helvettiä siellä tapahtuu?

Myös toisen monikansallisesti tehdyn suomalaiselokuvan, Muukalaisen ensi-ilta on lykkääntynyt. Venetsian elokuvajuhlilla pari viikkoa sitten maailmanensi-iltansa saanut (odottelemme vielä kansainvälisten elokuvalehtien arvioita) J.-P. Valkeapään esikoispitkä tulee Suomessa levitykseen vasta ensi vuonna, ei 30.10., kuten oli tarkoitus. Ehkä tälle syyskaudelle sattunut peräti 11 suomalaisen ensi-illan suma oli liian paha paikka herkälle ja pienimuotoiselle draamalle.

Stone’s Warin liettualaiset kotisivut
Stone’s Warin tukkoinen MySpace-sivu

Kaikki Kuvien takaa -blogin kirjoitukset löydät täältä