Sony Picturesin lakimies: The Interview julkaistaan

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Hakkeri-iskusta toipuva Sony ei sittenkään ole haudannut The Interview -elokuvaa täysin. Kun Pohjois-Korean johtajalle irvailevan The Interviewin elokuvateatterilevitys peruttiin, Sonyn ensireaktio oli viime keskiviikkona ilmoittaa, ettei elokuvalle ole mitään muita levityssuunnitelmia.

Levitys peruttiin maailmanlaajuisesti. Myös Suomen Sony-levittäjä kertoi kysyessäni, että helmikuulle suunniteltu ensi-ilta on peruttu – päätös oli kansainvälinen.

Mikäli elokuva olisi tosiaan pistetty holviin, tapaus olisi ollut ensimmäinen laatuaan. Poikkeuksellista ei olisi vain terroriuhan vuoksi peruttu ensi-ilta. Aiemmin hyllylle vuosiksi tai pysyvästi on päätynyt lähinnä pienen budjetin elokuvia tai tuotannollisista syistä keskeneräiseksi jääneitä teoksia. Kuuluisia amerikkalaisia tapauksia ovat Margaret ja Henry: Portrait of a Serial Killer. Joskus suuret studiotuotannotkin joutuvat jäähylle: Warren Beattyn viimeisin elokuvarooli on kohtuuttoman suuren budjetin draamassa Suhteet sekaisin, joka hautui pari vuotta hyllyllä ennen julkaisuaan.

Täysin näkemättä on koomikko Jerry Lewisin vakava keskitysleirielokuva The Day the Clown Cried. Lewis tuotti, kirjoitti, ohjasi ja näytteli pääosan. Elokuva kuvattiin Ruotsissa 1971, ja erään sivuosan näytteli Åke Lindman.

Kun Lewis näytti The Day the Clown Criedin hieman viimeistelemätöntä versiota ystävilleen, palaute oli tyrmäävä. Elokuvaa ei koskaan viimeistelty ja Lewis ei halua puhua siitä. Hän maksoi itse viulut.