Blogit

Elokuvakriitikko Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Sony Picturesin lakimies: The Interview julkaistaan

Blogit Kuvien takaa 22.12.2014 09:46
Kalle Kinnunen
Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Hakkeri-iskusta toipuva Sony ei sittenkään ole haudannut The Interview -elokuvaa täysin. Kun Pohjois-Korean johtajalle irvailevan The Interviewin elokuvateatterilevitys peruttiin, Sonyn ensireaktio oli viime keskiviikkona ilmoittaa, ettei elokuvalle ole mitään muita levityssuunnitelmia.

Levitys peruttiin maailmanlaajuisesti. Myös Suomen Sony-levittäjä kertoi kysyessäni, että helmikuulle suunniteltu ensi-ilta on peruttu - päätös oli kansainvälinen.

Mikäli elokuva olisi tosiaan pistetty holviin, tapaus olisi ollut ensimmäinen laatuaan. Poikkeuksellista ei olisi vain terroriuhan vuoksi peruttu ensi-ilta. Aiemmin hyllylle vuosiksi tai pysyvästi on päätynyt lähinnä pienen budjetin elokuvia tai tuotannollisista syistä keskeneräiseksi jääneitä teoksia. Kuuluisia amerikkalaisia tapauksia ovat Margaret ja Henry: Portrait of a Serial Killer. Joskus suuret studiotuotannotkin joutuvat jäähylle: Warren Beattyn viimeisin elokuvarooli on kohtuuttoman suuren budjetin draamassa Suhteet sekaisin, joka hautui pari vuotta hyllyllä ennen julkaisuaan.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu