Blogit

Elokuvakriitikko Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Sony Picturesin lakimies: The Interview julkaistaan

Blogit Kuvien takaa 22.12.2014 09:46
Kalle Kinnunen
Kalle Kinnunen - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Hakkeri-iskusta toipuva Sony ei sittenkään ole haudannut The Interview -elokuvaa täysin. Kun Pohjois-Korean johtajalle irvailevan The Interviewin elokuvateatterilevitys peruttiin, Sonyn ensireaktio oli viime keskiviikkona ilmoittaa, ettei elokuvalle ole mitään muita levityssuunnitelmia.

Levitys peruttiin maailmanlaajuisesti. Myös Suomen Sony-levittäjä kertoi kysyessäni, että helmikuulle suunniteltu ensi-ilta on peruttu - päätös oli kansainvälinen.

Mikäli elokuva olisi tosiaan pistetty holviin, tapaus olisi ollut ensimmäinen laatuaan. Poikkeuksellista ei olisi vain terroriuhan vuoksi peruttu ensi-ilta. Aiemmin hyllylle vuosiksi tai pysyvästi on päätynyt lähinnä pienen budjetin elokuvia tai tuotannollisista syistä keskeneräiseksi jääneitä teoksia. Kuuluisia amerikkalaisia tapauksia ovat Margaret ja Henry: Portrait of a Serial Killer. Joskus suuret studiotuotannotkin joutuvat jäähylle: Warren Beattyn viimeisin elokuvarooli on kohtuuttoman suuren budjetin draamassa Suhteet sekaisin, joka hautui pari vuotta hyllyllä ennen julkaisuaan.