Sofia Coppolan uusi elokuva tulee Suomeen pikavauhtia – ja tapa yllätti kaikki

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Sofia Coppolan uusi elokuva On the Rocks tulee Suomessa elokuvateattereihin 2. lokakuuta.

Tieto ei ole huomioarvoltaan vähäpätöinen. Se on monelle taatusti mieliksi. Draaman pääosaa esittävät Bill Murray, Rashida Jones ja Marlon Wayans. On the Rocks vertautuu trailerinsakin puolesta Lost in Translationin teemoihin. Paljoa siitä ei tiedetä, sillä maailmanensi-ilta on New York Film Festivalilla 22. syyskuuta.

Tieto saapui suomalaisen elokuva-alan, elokuvateatterinomistajienkin ulottuville täytenä yllätyksenä ja millä tavalla: elokuvan suomeksi tekstitetty traileri alkoi tuosta vain pyöriä Facebookissa mainoksena keskiviikkoiltana tai torstaina aamuyöstä. Esimerkiksi omaan fiidiini se tulee alituiseen, eli sen näkyvyydestä on maksettu hyvin.

Merkillistä oli myös trailerin julkaisualusta. Suomeksi tekstitetty, ensi-iltapäivän kertova traileri on amerikkalaisen tuotanto- ja jakeluyhtiön A24:n sivuilla. Laatuelokuvista tunnetulla A24:lla ei ole ollut minkäänlaista toimintaa Suomessa. Sen elokuvia on tänne kyllä tullut, esimerkiksi Ladybird, Midsommar, Lighthouse ja Hiomattomat timantit – ja kullakin on ollut normaaliin tapaan täällä paikallinen levittäjä (viimeksimainitulla tosin Netflix ja alustana vain striimaus).

Mitä oli tekeillä?