Blogit

Elokuvakriitikko Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Seuraavan Alien-elokuvan ohjaajaksi palkattiin vannoutunut fani

Blogit Kuvien takaa 19.2.2015 07:59
Kalle Kinnunen
Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Fox löysi erittäin lupaavan ohjaajan uudelle Alien-elokuvalle – Instagramista.

Alien-elokuvasarjan oikeudet omistava Fox-studio ei ole vielä itse tiedottanut asiasta, mutta Neill Blomkamp paljasti sopimuksen itse. Variety on myös vahvistanut tiedon. Uusi elokuva ei liity Ridley Scottin suunnittelemaan Prometheus 2:een.

District 9:n ja Elysiumin sekä pian valmistuvan Chappien kirjoittaja-ohjaaja Blomkamp pääsi kiinni ihailemaansa elokuvasarjaan erikoisella tavalla.

Tammikuussa Blomkamp julkaisi Instagramissa kuvia omista, huvin vuoksi tekemistään luonnoksista kuvittelemaansa Alien-leffaa varten. Hän ei ollut lähestynyt Foxia ainakaan kovin määrätietoisesti ilmoittaessaan Insta-seuraajilleen, että tällaista on tullut vähän väkerrettyä.

Blomkampin luonnoksista on päätelty, että tarina sijoittuisi Weyland-Yutani -yrityksen päämajaan, joka saattaa olla avaruusalus. Elokuva voisi siis olla periaatteessa Aliensin suora jatko, koska kuvissa oli Sigourney Weaverin kasvot – mutta silloin kolmas Alien-elokuva ei liittyisi jatkumoon. Varietyn lähteiden mukaan tarina tapahtuisi ”vuosia Prometheuksen jatko-osan jälkeen”, mitä se tarkoittaakaan.

http://instagram.com/p/zQwEQ0qhBq/?modal=true

Ehkä kiinnostavinta on kuitenkin tapa, jolla Blomkamp sai Foxin innostumaan. Sosiaalinen media voi olla Hollywood-tason ohjaajallekin uralla etenemisen väline. Uutta sukupolvea edustavan fanin värvääminen ei sinänsä ole erikoinen ratkaisu, sellaisiin käsiinhän uudet Star Wars -elokuvatkin on annettu.