Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Sam Raimi ohjaa World of Warcraft -elokuvan

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 22.7.2009 09:37

Spider-Manien luotsaajana parhaiten tunnetusta Raimista tulee ensimmäinen Hollywood-menestysohjaaja, joka uransa huipulla tarttuu tietokonepeliaiheeseen.

Varietyn uutinen kertoo myös, että Warcraft-filmatisoinnin tuottajana on uusien Batmanien Charles Roven.

Budjetiltaan varmasti tolkuton Warcraft-elokuva nähdään vasta muutaman vuoden kuluttua: ensin Raimi tekee neljännen Spider-Manin.

Tietokoneroolipeli Warcraft ei ole vain tavanomainen peli, vaan enemmänkin yhteisö: ainakin pelifirman mukaan kuukausimaksun pulittavia käyttäjiä on yli 11 miljoonaa ja Suomessa peräti 100 000.

Valmis yleisöpohja siis elokuvalle ainakin on.

Raimin viimeisin elokuva, kesäkuun alussa ensi-iltaan tullut railakas kauhuhassuttelu Drag Me To Hell oli piristävä paluu ohjaajan parikymppisenä tekemän splatter-virstanpylvään The Evil Deadin tunnelmiin, vaikka veressä oli säästelty. Raimilla siis todistettavasti on vielä luovaa energiaa, jonka ei voi väittää välittyneen esimerkiksi Spider-Man kolmosesta.

Uutinen ei ilahduta. Tietokone- tai videopeleistä ei ole vielä tehty yhtään kelvollista elokuvaa. Kaikkea hyvää Raimille, mutta voiko valkokankaan World of Warcraftilta odottaa mitään? Ja jos voisi, niin miksi?

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Ehkä Raimi vie WOWin Army of Darkness tunnelmiin. Tosin jos budjetti on megalomaaninen, niin miten paljon siinä on tilaa pelleilylle. Ainakin Bruce Campbell varmasti näkyy pienessä roolissa.

Ei hyvää juonta tarvita mihinkään. Paljon tietokoneella tehtyjä erikoisefektejä, WOW jargonia ja kaunis muija pääosaan niin kaikki nörtit ovat tyytyväisiä.

”Tietokone- tai videopeleistä ei ole vielä tehty yhtään kelvollista elokuvaa.”

Christophe Gansin Silent Hill.

Onko tää kirjoittama tyhmä, Se ei ole World of Warcraft elokuva vaan Warcraft elokuva….

Elokuvaa ei tehdä pelistä… vaan kirjoista jonka pohjalta pelit WoW wc3 + lisä osat on tehty

Leffasta tulee varmaan kallis mut päättelen niin vain kun trailerit on komean näköisiä.