Sam Raimi ohjaa World of Warcraft -elokuvan

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Spider-Manien luotsaajana parhaiten tunnetusta Raimista tulee ensimmäinen Hollywood-menestysohjaaja, joka uransa huipulla tarttuu tietokonepeliaiheeseen.

Varietyn uutinen kertoo myös, että Warcraft-filmatisoinnin tuottajana on uusien Batmanien Charles Roven.

Budjetiltaan varmasti tolkuton Warcraft-elokuva nähdään vasta muutaman vuoden kuluttua: ensin Raimi tekee neljännen Spider-Manin.

Tietokoneroolipeli Warcraft ei ole vain tavanomainen peli, vaan enemmänkin yhteisö: ainakin pelifirman mukaan kuukausimaksun pulittavia käyttäjiä on yli 11 miljoonaa ja Suomessa peräti 100 000.

Valmis yleisöpohja siis elokuvalle ainakin on.

Raimin viimeisin elokuva, kesäkuun alussa ensi-iltaan tullut railakas kauhuhassuttelu Drag Me To Hell oli piristävä paluu ohjaajan parikymppisenä tekemän splatter-virstanpylvään The Evil Deadin tunnelmiin, vaikka veressä oli säästelty. Raimilla siis todistettavasti on vielä luovaa energiaa, jonka ei voi väittää välittyneen esimerkiksi Spider-Man kolmosesta.

Uutinen ei ilahduta. Tietokone- tai videopeleistä ei ole vielä tehty yhtään kelvollista elokuvaa. Kaikkea hyvää Raimille, mutta voiko valkokankaan World of Warcraftilta odottaa mitään? Ja jos voisi, niin miksi?