Sam Mendes ei tee seuraavaa James Bond-elokuvaa

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Skyfall nousi kaikkien aikojen menestyneimmäksi Bond-elokuvaksi ja Iso-Britannian kaikkien aikojen menestyneimmäksi elokuvaksi. Onnistuminen oli varmasti pitkälti Sam Mendesin ansiota. Skyfall oli persoonallinen, mutta säilytti 007-hengen. Ohjaajan vihjattiin jo jatkavan. Sanoessaan nyt ei Mendes todennäköisesti sanoi ei myös yhdelle kaikkien aikojen korkeimmista elokuvaohjaajalle tarjotuista palkkioista.

Skyfall teki niin paljon enemmän tuottoa kuin useimmat Bondit (pelkästään elokuvateatterilippuja myytiin 800 miljoonalla eurolla), että Mendesin jatkoliksatarjouksen voi olettaa olleen tähtitieteellinen.

Kieltäytymisestä uutisoi Empire.

Eikä Mendes hyppää toiseen Hollywoodin junaan, vaan keskittyy teatteritöihinsä. (Tinkimätön mies vai aiempien sitoumusten pakottama?)

Olisin mielelläni nähnyt toisenkin Mendes-007-elokuvan. Skyfall oli jännittävä, parhaita Bondeja.

Eiköhän tämän bloody big shipin taival silti hyvin jatku: Daniel Craig, Ralph Fiennes ja kumppanit ovat mukana seuraavassa elokuvassa, käsikirjoittajanakin jatkaa John Logan, ja ennen kaikkea Casino Royalen ja Skyfallin onnistuneisuus takaa, että tuottajilla on syytä olla valinnoissaan rohkeita. Nimenomaan tyylin muutokset ovat tehneet näistä kahdesta Bond-elokuvasta mieleenpainuvia ja erittäin menestyneitä.

Toisin sanoen tuskin hommaan nyt ketään perusrutiinilla kulkevaa ohjaajaa otetaan hyvää nousukiitoa pysäyttelemään.